Mesajul lui Iordache pentru prefectul de Gorj: : „Întâi măsori și apoi tai”

„Întâi măsori și apoi tai”. Este mesajul senatorului liberal Ion Iordache, care îi cere prefectului să convoace Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Acesta, printr-un comunicat de presă, dorește să atragă atenția noului prefect de Gorj, Corneliu Răducan Morega, că ” închiderea gropii de gunoi și expunerea populației la noi riscuri de îmbolnăvire, în plină pandemie, este o greșeală impardonabilă. Administrația publică nu este desen cu creionul, greșești, ștergi și corectezi. Sunt reguli clare, fiecare decizie sau lipsă a unei decizii, are consecințe grave asupra oamenilor”, a transmis senatorul PNL, Ion Iordache.

Acesta consideră că ar fi trebuit să caute soluții înainte să încurajeze măsuri care expun județul Gorj la noi pericole.

” Există un vechi proverb românesc pe care i-l reamintesc: „Întâi măsori și apoi tai”, întâi găsești soluții, apoi dispui măsuri. Îi solicit prefectului Corneliu Răducan Morega să convoace, în acord cu legislația în vigoare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj și, împreună, să deblocheze urgent situația”, anunță, Ion Iordache, parlamentarul liberal care considera închiderea depozitului de gunoi  un risc major pentru populație.

Depozitul de deșeuri de la Târgu Jiu are autorizația de mediu suspendată din 23 martie, pentru șase luni. Operatorii de salubritate din județ duc deșeurile la Mehedinți și anunță că suportă diferența de preț doar până la 1 aprilie. Pe 2 aprilie este termen la instanță, Polaris Mediu cere suspendarea aplicării deciziei APM Gorj.

Lasa un comentariu