Ministrul Justitiei, la Targu Jiu, despre achitarile din ultimele zile

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a venit la Targu Jiu timp de doua zile intr-o vizita de lucru. Acesta a participat si la o intalnire cu prefectul judetului Gorj, Ciprian Florescu, si a ramas impresionat de arhitectura Prefecturii Gorj.
La Targu Jiu, Toader a refuzat sa comenteze demersul facut de liberalul Ludovic Orban. Liderul PNL a anuntat ca a depus o plangere penala de inalta tradare impotriva premierului Viorica Danica.

Despre achitari

Ministrul Justitiei a reafirmat insa, in contextul achitarilor din dosarele in care au fost judecati Victor Ponta, Laurentiu Ciurel si Toni Grebla, ca este normal sa afle numele procurorilor care s-au ocupat de dosare in care inculpatii sunt achitati ulterior. Toader a precizat ca multi dintre cei nedreptatiti se indreapta in instanta impotriva statului roman si sunt despagubiti. In plus, ministrul Justitiei a explicat ca nu vede bine nici faptul ca unele dosare sunt tinute in cercetare penala aproape zece ani. Ministrul sustine ca sunt multe cazuri in care inculpatii sunt achitati chiar daca nu sunt nume sonore si sunt necunoscute la nivel national.

Documente arhivate in conditii improprii

Tot la Targu Jiu, ministrul a anuntat ca vrea sa construiasca 15 arhive in toata tara pentru ca la unele instante, documentele sunt pastrate in conditii improprii. Constructiile vor fi facute pe langa fiecare Curte de Apel si banii provin de la Banca Mondiala.

Lasa un comentariu