Munca la „negru” e încă în floare în Gorj

În doar patru zile, inspectorii de muncă au prins 46 de persoane care prestau muncă nedeclarată la mai mulţi angajatori din judeţ, pentru 31 dintre acestea neexistând încheiat un contract individual de muncă. Sancţiunile aplicate de către inspectorii de muncă, în perioada amintită, însumează 341.000 de lei, din care 320.000 de lei pentru muncă nedeclarată.

În cazul angajatorului care folosea în activitate 25 de angajaţi fără forme legale pentru activităţi în cadrul unor săli de evenimente, controlul a fost definitivat la sediul I.T.M. Gorj, fiind aplicată o amendă de 216.000 de lei, 200.000 de lei în domeniul relaţiilor de muncă, iar 16.000 de lei în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă. Angajatorul sancţionat a transmis inspectoratului teritorial de muncă copii după ordine de plată care confirmă achitarea a 100.000 de lei, respectiv 4.000 de lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Celelalte persoane descoperite prestând muncă nedeclarată lucrau în domeniile: zootehnie, comercializarea carburanţilor şi turism (pensiune). Alte patru cazuri de muncă nedeclarată au fost depistate la stânele din împrejurimile municipiului Târgu-Jiu, în urma unei acţiuni organizate împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, angajatorii, riscând, după definitivarea controlului, amenzi în valoare totală de 80.000 de lei.

Pentru nerespectarea prevederilor legale în privinţa securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii de muncă au aplicat, în aceeaşi perioadă, sancţiuni de 35.000 de lei.

Lasa un comentariu