Municipiul Târgu Jiu în scenariul roșu, primarul vrea relaxare

S-au prelungit restricțiile în Târgu Jiu din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus din ultimele zile și, tocmai din această cauză, municipiul va rămâne în scenariul roșu.

Cu toate astea, Marcel Romanescu, edilul orașului susține că ar trebui luate anumite măsuri de relaxare.

Acesta a declarat pentru Tele3 că are în plan să organizeze în acest an festivități de premiere pe stadion. Romanescu militează pentru ca spectatorii să aibă acces pe stadionul din oraș ori în Sala Sporturilor și să ocupe măcar 10% din capacitatea acestora.

– “Pe un stadion, ar fi 1.250 de spectatori. La Sala Sporturilor, ar fi câteva sute. Văd măsurile acestea de relaxare în continuare. Anul trecut, am organizat zece seri pentru absolvenții de gimnaziu și liceu și voi continua acest gen de evenimente dacă nu îmi vor fi interzise de DSP. Mi-am luat toate măsurile necesare cu DSP, cu Poliția Locală, cu Direcția de Protecție Socială, de Patrimoniu. Cred că ar trebui să încercăm să revenim la normalitate. Ce ar fi pe stadion dacă ai avea un spectator la zece metri unul de altul? Să îi dai posibilitatea să vină și să vadă. Oamenii refulează”, a declarat primarul Romanescu, la Tele3.

Marcel Romanescu consideră că restricțiile ar mai putea fi relaxate. „Din păcate, în funcții de conducere nu sunt oameni cu sânge în instalație. Când ești pus într-o funcție, trebuie să-ți asumi anumite lucruri. Am deschis școlile acum ceva timp. Nu s-a făcut niciun fel de corelație între deschiderea școlilor și creșterea gradului de infectare. Nu de acolo a plecat acest surplus de infectări. Dai posibilitatea oamenilor să se ducă la mall, să se înghesuie la casele de marcat, dar nu îi permiți să iasă în aer liber”, a mai adăugat acesta.

Lasa un comentariu