Niculescu: ” Vom face ca elicopterul să aterizeze și pe timp de noapte! ”

Heliportul din Târgu Jiu împlinește opt ani de când a fost realizat, dar mai multe elemente care să vină în sprijinul persoanelor aflate la nevoie, îi lipsesc. Este vorba despre lipsa iluminatului pe timp de noapte. Elicopterul poate prelua pacienții în stare foarte gravă doar ziua. Noaptea, din cauza lipsei iluminatului special pentru elicoptere, medicii SMURD pot să preia bolnavii și să-i transporte doar cu ambulanța la clinicile din orașele mari, fiindu-le pusă astfel viața în pericol.

400 de mii de lei s-au investit, în urmă cu aproape opt ani, în heliportul din Târgu Jiu, care nu este decât o platformă betonată.

Niculescu a declarat la Gorj Tv că cea mai bună soluție pentru ca elicopterul să poată ateriza și noaptea, este realizarea unui balizaj care să ghideze piloții.

”Dacă vom reuși să facem acest balizaj, practic vom face ca elicopterul să aterizeze și pe timp de noapte și să transportăm mai rapid pacienții în alte spitale, pacienți care nu se vor putea opera sau îngriji la noi. Vorbim de pacienți politraumatizați, cu afecțiuni cardiace, cu anevrisme, cei cu accidente vasculare cerebrale care necesită intervenții chirurgicale mai speciale, cei cu infarct miocardic, care, pe timpul nopții, îi transporți cu elicopterul ajung mai rapid și au șanse mai mari de supraviețuire.”, a declarat medicul Bogdan Niculescu.

Niculescu dă asigurări că până la finalul anului 2021 acest balizaj va putea fi finalizat.

 

Lasa un comentariu