O nouă amânare în procesul lui Daniel Antonie, judecat pentru abuz în serviciu

Emoții prelungite pentru Daniel Antonie, fostul director al Diviziei Miniere din Complexul Energetic Oltenia (CEO). Procesul în care este judecat pentru abuz în serviciu a fost amânat până la sfârșitul acestei luni. La acel termen, Antonie va aduce martori care să-l susțină.

„Se acordă un nou termen de judecată pentru a se efectua expertiza dispusă în cauză precum şi pentru a se audia martorii propuşi de inculpatul Antonie Daniel prin apărător”, au stabilit judecătorii de la Tribunalul Gorj. Următorul termen în proces a fost stabilit pentru data de 28 martie.

Antonie este acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (şapte acte materiale). În acelaşi dosar a mai fost deferit justiţiei Vasile Ghimiş, la data faptei director la Direcţia Economică a Sucursalei Divizia Minieră, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată (şapte acte materiale).

Alţi doi inculpaţi, Daniel Sever Giurcău, administrator de fapt al SC TFR Teminvest SRL, şi Florin Temelie, administrator de drept al aceleiaşi societăţi, au fost trimişi în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.

De ce îi acuză procurorii DNA

În perioada octombrie 2013 – martie 2014, inculpaţii Antonie Daniel şi Ghimiş Vasile, în calitate de directori în cadrul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA, au dispus, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniul achiziţiilor publice, achiziţionarea de la două firme (printre care şi SC TFR Teminvest SRL) controlate de inculpaţii Giurcău Daniel Sever şi Temelie Florin, la preţuri supraevaluate, a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor şi 170 truse sanitare de prim ajutor. În acelaşi context, pe de o parte, ‘ajutorul’ acordat de inculpaţii Temelie Florin şi Giurcău Daniel Sever a constat în depunerea de oferte pentru produsele respective, în numele societăţilor pe care le administrau, la preţuri supraevaluate de circa şase-şapte ori faţă de preţurile lor de achiziţie„, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit anchetatorilor, cei doi reprezentanţi ai TFR Teminvest au depus oferte în numele altor societăţi, fără consimţământul administratorilor acestora, sau în numele unor societăţi administrate de rude sau prieteni apropiaţi, care erau dezavantajoase faţă de ofertele firmei câştigătoare.

Prin această conduită infracţională, profitând şi de faptul că la nivelul unităţilor miniere din subordine era necesară achiziţionarea de truse medicale şi furtunuri pentru pompieri, inculpaţii Antonie Daniel şi Ghimiş Vasile au prejudiciat bugetul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA cu suma de 415.240,66 lei concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în acelaşi cuantum pentru societăţile controlate de cei doi oameni de afaceri„, se menţionează în comunicat.

Cu sechestru pe vile și terenuri

SC CEO SA s-a constituit parte civilă în procesul penal cu peste 415.240 de lei, iar procurorii anticorupţie au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor Daniel Antonie şi Vasile Ghimiş.

Lasa un comentariu