Om fără suflet! A împușcat doi câini

Un bărbat, de 69 de ani, din comuna Baia de Fier, a omorât fără milă doi câini. Aflându-se la vânătoare a profitat de arma pe care o avea și a tras în animalele care se aflau în zonă.

Bărbatul este membru vânător al Asociației de Vânătoare Gorun, autorizat pentru a deține, purta și folosi de arme letale de vânătoare, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare organizată, pe Fondul Cinegetic 12 Gilort, ar fi împușcat în intravilanul localității Cernădia, cu arma de vânătoare, deținută legal, doi câini, care, în urma cercetărilor s-au dovedit a fi hoinari. Prevederile legale în vigoare permit împușcarea, fără restricții, a câinilor hoinari, doar dacă aceștia sunt găsiți pe suprafețele fondurilor de vânătoare.   

În cauză a fost  întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă letală sau interzisă , fără drept și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor. 

Arma letală de vânătoare, împreună cu două tuburi de cartușe, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a se dispune cu privire la măsura anulării dreptului de deținere, port și folosire al armelor și munițiilor, față de bărbat, fiind cercetat în stare de libertate.

 

 

Lasa un comentariu

One thought on “Om fără suflet! A împușcat doi câini

Comments are closed.