Parlamentarii PSD, întâlnire cu autoritățile și reprezentanții CEO. Ce au discutat

Parlamentarii PSD Gorj Florin Cârciumaru și  Mihai Weber au organizat, la Motru, o întâlnire între reprezentanții administrațiilor publice locale și factorilor responsabili din zona de minerit și energie în vederea rezolvării problemelor de ambele părți.

La ședința de lucru la care au participat pe lângă cei doi parlamentari PSD, inițiatorii acțiunii,  și senatorul ALDE, Scarlat Iriza, secretarii de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan și Andrei Maioreanu, directorul general CEO, Sorin Boza, directorii de cariere din zona Valea Motrului, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, directorul Minprest, Gabriel Giorgi, primarii din localitățile Motru, Mătăsari, Samarinești, Cătunele, Glogova și Văgiulești, liderii de sindicat, consilierii locali Motru, viceprimarul Municipiului Motru, Cosmin Morega, dar și consilierii județeni, Dorin Hanu și Gheorghe Milosteanu.

Printre problemele discutate s-au numărat:

  1. Realizarea unei salarizări uniforme în toate bazinele miniere
  2. Respectarea normativului de personal la locul de muncă
  3. Înființarea unei baze de aprovizionare a CEO în zona Motru
  4. Grăbirea procesului de expropriere
  5. Redarea în circuitul agricol al haldelor de steril
  6. Deblocarea legislației privind fondul forestier
  7. Sprijinirea unităților administrativ teritoriale printr-o rectificare bugetară, în vara acestui an
  8. Finalizarea și punerea în discuție publică a Strategiei Energetice Naționale
  9. Acordarea către UAT-uri a unei cote parte din redevență

Toate problemele ridicate sunt și rămân în atenția factorilor de decizie în vederea soluționării lor. Rolul acestor ședințe de lucru este să se deblocheze problemele de natură legislativă, dar și a celor apărute pe plan local sau județean. Următoarea întâlnire de acest fel, s-a stabilit a avea  loc în orașul Rovinari, transmit social democrații într-un comunicat de presă.

Lasa un comentariu