PNL scade în sondaje în timp ce PSD a ajuns la 29%.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității cea mai nouă cercetare de tip OMNIBUS. Sondajul realizat a fost realizat în ultima parte a Stării de urgență (4-14 mai) și arată o situație politică complicată. PNL și-a accentuat scăderea, PSD și-a consolidat poziția, în timp ce USRPLUS pare că stagnează.

Dacă la începutul anului, cei de la PNL aveau 38 %, în timpul Stării de Urgență, adică în aprilie, aceștia au scăzut până la 34 %, ajungând în luna mai la 32 %. PSD în schimb, la începutul anului avea 27 %, în timp ce în aprilie a ajuns la 29 % iar în luna mai a stagnat.

Pro România se menține pe o poziție bună cu perspective să urce, PMP se consolidează ca un partid care se chinuie să facă pragul electoral, în timp ce surpriza vine din partea ALDE care pare că revine.

Cât privește personalitățile politice se remarcă o scădere a președintelui Klaus Iohannis, pe fondul asumării directe a gestionării crizei coronavirus.

Cât privește un eventual vot pentru alegerile locale, rezultatul ar fi următorul:

PNL – 32%

PSD – 29%

Alianța USR-PLUS – 13%

ALDE – 5%

PMP – 5%

UDMR – 5%

ALȚII – 5%

Sondajul a fost realizat în perioada 4-14 mai pe un eșantion de 986 de respondenti prin metoda CATI ( Computer Assisted Telephone Interview ), cu o marjă de eroare de 3,1% și un nivel de încredere de 95%.

Lasa un comentariu