Primăria Târgu Jiu preia Casa de Cultură. Politicienii se întrec să culeagă laurii

Primăria Târgu Jiu a reușit să dobândească un imobil important: Casa de Cultură! Municipalitatea a cheltuit 4 milioane de lei pentru preluarea acestei clădiri și urmează să mai investească încă pe atât pentru a o reabilita. Construcția a fost lăsată în paragină, s-au desprins bucăți de tencuială și plouă prin acoperiș în unele locuri.

Casa de Cultură a fost adjudecată de primărie. Aşteptăm finalizarea procedurii. Lichidatorul trebuie să depună documentele către instanţa de judecată pentru finalizarea procedurii. Preluarea mai durează. Să sperăm că nu vor mai apărea contestaţii”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

În loc să se stabilească acum când va fi modernizată clădirea și de câți bani este nevoie, politicienii au altă grijă. “Bătălia” se dă însă pentru a se stabili cui i se pot atribui meritele pentru câștigarea acestei licitații. Deja, cei de la PSD și ALDE au declarat că primarul nu are niciun merit în acest demers. Iată mesajul consilierului local de la ALDE Eduard Lădaru: „Romanescu nu a vrut nici măcar să facă propunerea. S-a găsit o formulă juridică prin care și-a asumat răspunderea Consiliul Local. Romanescu nu a vrut să facă parte din comisia de licitație. De-aia a fost Aurel Popescu, iar subsemnatul supleant. Lui Romanescu îi tremură și acum pantalonii că trebuie să semneze o asemenea sumă de bani. Totul se datorează Consiliului Local”.

Primul care a anunțat preluarea Casei de Cultură a fost viceprimarul Aurel Popescu: „De acum rămâne să găsim soluții pentru reabilitarea Casei de Cultură a Sindicatelor. Asta pentru că Primăria a câștigat licitația. Urmează procedurile legale pe care trebuie să le întocmească lichidatorul judiciar până la momentul preluării clădirii”.

Lasa un comentariu