O organizație neguvernamentală a reușit să demareze lucrările la construirea primului spital de oncologie și radioterapie pentru copiii români diagnosticați cu cancer, în condițiile în care statul român nu a construit nimic în domeniul oncologiei pediatrice în ultimii 50 de ani.
Este pentru prima dată când, în România, o organizație neguvernamentală construiește un spital de la zero, exclusiv din donații și sponsorizări. Clădirea va avea 8.000 mp, desfășurați pe subsol, parter și trei etaje pentru Oncologie și Radioterapie, care vor fi complet utilate și mobilate, conform celor mai moderne standarde. Vor fi 52 de paturi în Secția Oncologie pentru internare continuă, 10 paturi pentru Secția Chirurgie Oncologică, 25 paturi în Departamentul Ambulator, 10 camere sterile, 1 compartiment pentru radioterapie, săli pentru activități educaționale și recreere, bibliotecă și cinema, iar părinții vor avea paturi lângă paturile copiilor, pentru a putea sta cu ei în spital, în condiții civilizate.
La ora actuală, în România, nu există un centru de tratare a copilului bolnav de cancer care să beneficieze de toate serviciile necesare pe parcursul tratamentului acestuia: servicii de terapie intensivă, chirurgie, radioterapie și chimioterapie.
Organizația a strâns aproape jumătate din suma necesară pentru construcția clădirii, a obținut avizele și a dat startul lucrărilor efective, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București.
Statul nu dă bani, doar ia!
Organizația neguvernamentală reclamă faptul că a făcut numeroase demersuri la Ministerul Sănătății și la Ministerul de Finanțe pentru susținerea acestui proiect, însă autoritățile statului nu doar că nu au contribuit cu nici un leu, dar vor chiar și să încaseze TVA.