Profil de companie – Hotel Gorj

Hotelul Gorj este amplasat pe axa Brâncuși în imediata vecinătate a parcului municipal unde se găsesc operele marelui sculptor ,,Constantin Brâncuși’’ Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor și Masa Tăcerii. Este o construcție  de 47 metri, de altfel, cea mai înaltă clădire civilă din Oltenia și care amintește prin formele sale arhitecturale de influența ,,COLOANEI  INFINITULUI’’ ,capodoperă universală dăruită de Constantin Brâncuși municipiului Târgu-Jiu. Situat în zona centrală a orașului,  într-o clădire din 1970, hotelul oferă spații de cazare confortabile și facilități excelente, potrivite atât pentru călătoriile de afaceri, cât și pentru sejururi de relaxare alături de familie sau prieteni.

S.C Complex Hotelier Gorjul S.A a fost creat în anul 1968 și a fost privatizat  prin metoda MEBO, actualmente întregul capital este privat, fiind o societate pe acțiuni. În anii 1985 și 1986 societatea a fost medaliată cu Ordinul Muncii. Întregul complex este realizat pe o suprafață de 4000 m.p de teren, toate cele patru laturi fiind adiacente zonei centrale. Societatea deține cel mai mare hotel din Târgu – Jiu și județul Gorj, compus din două corpuri:

 • Aripa veche de 4 nivele cu 15 camere
 • Aripa nouă de 12 nivele cu un total de 144 camere

Hotelul Gorj dispune de sală de conferințe de 200 locuri, iar ca dotări beneficiază de video-proiector, ecran de proiecție, laptop, flip-chart, internet, sonorizare. În funcție de cerințe, se poate asigura un număr variabil de scaune și mese, și diferite tipuri de aranjamente. Parterul hotelului are încorporată și o agenție de turism cu o experiență îndelungată de peste 40 de ani care poate prelua cele mai diverse solicitări ale turiștilor ce poposesc aici.

Fiind o societate privată pe acțiuni, capitalul social însumează 412.291 acțiuni, din care 357.645 acțiuni sunt deținute de către doamna Oana Tărtăreanu, ceea ce reprezintă 86,8% din acțiuni, iar acțiunile rămase de 13, 2% sunt deținute de 107 acționari nesemnificativi.

Conducerea societății este asigurată de Adunarea Generală a Acționarilor și un număr de trei administratori, având ca președinte acționarul majoritar care stabilește liniile directoare în activitatea curentă și dezvoltarea de perspectivă a societății. Conducerea executivă este asigurată de directorul general executiv și directorul economic, care au în subordine compartimente și sectoare de lucru.

În anii trecuți, Consiliul de Administrație a hotărât modernizarea Hotelului Gorj prin contractarea de fonduri europene. Obiectivele pe care au reușit  să le atingă sunt:

Dezvoltarea firmei în contextul dezvoltării turistice a Olteniei de Nord, prin:

 • Creșterea cifrei de afaceri
 • Integrarea hotelului în circuite turistice internaționale
 • Intensificarea participării la dezvoltarea turismului montan spre stațiune Rânca
 • Dezvoltarea turismului ecumenic
 • Intensificarea participării la dezvoltarea turismului cultural sportiv și istoric, cu preponderență pe operele brâncușiene, fiind favorizat datorită amplasării și capacității sale
 • Extinderea și promovarea turismului speologic
 • Dezvoltarea turismului de cățărare
 • Dezvoltarea de programe prin agenția de turism a hotelului Gorj
 • Creșterea categoriei de clasificare a hotelului Gorj, de la 2 stele la 3 stele
 • Atragerea unui număr sporit din clientela ce se mișcă pe segmentul turismului de afaceri și evenimente

 

Obiectivul general al proiectului a fost diversificarea serviciilor oferite turiștilor și creșterea calității celor existente – premiză a dezvoltării și creșterii calității turismului din zona de nord a județului Gorj. Investiția constituie o serie de lucrări, destinate creșterii valorii brandului “Hotel Gorj”, oferirea de noi servicii conexe activității de turism.

Principalii clienți ai hotelului sunt cei în tranzit, delegații, diversele instituții și societăți cu activități pe teritoriul județului Gorj, cât și turiștii direcționați spre capodoperele brâncușiene.

 

Structura serviciilor oferite de hotel este următoare:

 • Camere dotate cu aer condiționat
 • Tv color cu cablu
 • Mini-bar
 • Posibilități de a utiliza computer, laptop în toate camerele hotelului
 • Internet
 • Sală conferință
 • Piscină
 • Parcare
 • Cafenea
 • Pizzerie

 

Cazarea în hotel se face la orice oră, în limita locurilor disponibile și în funcție de rezervările și contractele făcute anterior și confirmate. Rezervările se pot face prin: fax, e-mail, internet, telefon. Sistemul de tarifare este diferențiat în funcție de tipul camerei, perioada de timp pentru care este ocupată camera. Sunt acordate și anumite facilități pentru anumite segmente de clienți  sau se folosesc tarife degresive.

Care sunt colaboratorii hotelului?

Hotel Gorj are numeroși colaboratori,cu ajutorul cărora își oferă serviciile, aceștia fiind: agenții de turism, bănci, societăți de asigurări, companii de transport aerian, societăți comerciale, furnizori străini.

Ce și-a propus Hotel Gorj prin aceasta strategie de dezvoltare?

Conducerea și-a propus obținerea unor performanțe calitative și cantitative superioare celor realizate în anii trecuți, prin întărirea capacității competitive a hotelului, care se bazează pe o situație economică bună, dublată de un potențial tehnic și comercial apreciabil.

Este Hotel Gorj un jucător important în această piață sau nu?

Principalii indicatori ai încasărilor Complex Hotelier Gorj se situează pe poziția favorabilă privind cazarea hotelieră, în sensul cazărilor în imediata apropiere a operelor brâncușiene, având structuri de primire dimensionate conform normelor turistice internaționale, acestea constituind un punct forte. În concluzie, Hotel Gorj e un jucător important.

De ce să alegem Hotel Gorj?

Hotelul Gorj din Târgu – Jiu, cea mai mare construcție de acest gen din județul Gorj, oferă servicii integrate în același obiectiv turistic și care alături de personalul autorizat și cu experiență, se constituie lider județean în acest domeniu. Meniurile tradiționale gorjenești cât și cele din bucătăria internațională ce se prepară la restaurantul hotelului, pot satisface gusturile turiștilor autohtoni și străini. Aici veți avea ocazia de a petrece câteva zile de odihnă în centrul istoric al orașului, într-o atmosferă plăcută și relaxantă. Principalele puncte de maximă atracție turistică se află în apropierea hotelului și fac parte din ansamblul sculptural Constantin Brâncuși. Parcul central situat la câțiva metri de hotel îmbie la o plimbare plăcută în natură, pe aleile frumos amenajate, ce șerpuiesc pe lângă case memoriale, sculpturi, copaci seculari dar și locuri de joacă pentru copii.

În concluzie……

Turismul joacă un rol important, prin faptul că generează noi locuri de muncă, având, astfel, o contribuție majoră la reducerea șomajului. În condițiile în care serviciile turistice sunt vandabile în prezența prestatorului și turistului, simultan, iar automatizarea și mecanizarea penetrează mai lent acest domeniu, putem aprecia că sectorul turistic este un mare consumator de muncă vie. Se poate spune că turismul este cel mai dinamic sector, prin prisma creării de locuri de muncă sub diferite forme.

Carte de vizită:

Hotel Gorj

Calea Eroilor nr 6, Târgu- Jiu, Gorj

210163 România

Număr de contact +40 253211567

Adresă email receptiegorjhotel@yahoo.com

 

 

Lasa un comentariu