Proprietarii din Gorj au închiriat locuințe cu 4 lei/lună. În acte!

Autorităţile au strâns 365 de milioane de lei din taxele şi impozitele aferente contractelor de închiriere pe anul trecut, arată datele oficiale. Dar sunt în continuare proprietari care declară chirii simbolice, echivalentul unei franzele sau a unei cafele la automat, de exemplu. Este cazul unor proprietăţi din sectorul 4 al Capitalei sau în judeţele Arad ori Suceava. Asta în condiţiile în care, în anunţuri, un apartament cu 2 camere se închiriază şi cu 200 de euro.

1 leu este cea mai mică valoare declarată la închiriere de un bucureștean din sectorul 4 al Capitalei. Valoarea creşte de 10 ori în cazul unui imobil din sectorul 2 al Capitalei, dar suma este tot una simbolică pentru o chirie lunară.

Costuri mici găsim şi în provincie. În Sălaj, Gorj şi Sibiu sunt proprietăţi cu chirii declarate la 3, 4, respectiv 6 lei. Şi oricât de greu ar fi de crezut, chirii mici sunt şi pe litoral la Constanţa.
12.000 de contracte declarate la Fisc în 2017, cea mai mică valoare declarată este 5 lei, cea mai mare este jumătate de milion de lei. În total, valoarea contractelor a ajuns la 14,2 milioane de lei în 2017. Agenţii imobiliari râd de declaraţiile de un leu de la Fisc. Pentru ei este evident că proprietarii vor să scape de impozitul pe venit şi sugerează statului soluţii ca să nu mai piardă bani.

Lasa un comentariu