Rafila: „Nu trebuie să intrăm în panică”

Alexandru Rafila a declarat astăzi, după ce a fost anunțat un număr record de îmbolnăviri cu noul coronavirus, că „nu trebuie să intrăm în panică”. Rafila este de părere că această creștere are legătură cu întoarcerea românilor din concediu. Acesta mai spune că în următoarele 10-15 zile este posibil să se vadă în statistici și impactul pe care îl are asupra pandemiei deschiderea școlilor.

Reprezentantul României la OMS spune că este important de văzut dacă numărul mare raportat miercuri este un trend sau o întâmplare.

„Nu trebuie să intrăm în panică. Al doilea comentariu pe care îl am este faptul că suntem la jumatatea lui septembrie şi dacă se confirmă numărul de cazuri se datorează faptului că în primele zile din septembrie mulţi s-au întors din concediu”, susține reprezentantul României la OMS.

Astăzi a fost înregistrat un nou record negativ de infecții cu coronavirus. Este vorba de 1.713 cazuri, cu peste 200 de cazuri mai mult decât precedentul record de pe 27 august, când au fost raportate 1.504 cazuri noi.

Lasa un comentariu