REVOLTĂ în învățământ! Sindicaliștii se declară umiliți de creșterile salariale

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage atenţia că angajaţii din educaţie au printre cele mai mici salarii din sistemul bugetar, în pofida majorărilor anunţate în acest an.

Sindicaliştii susţin că sunt profesori plătiţi cu mult mai puţini bani decât „secretarele sau şoferii din primării, care beneficiază de salarii stabilite discreţionar”, considerând că „este de-a dreptul revoltător, însă cum au reuşit aleşii să ajungă la salarii de zece ori mai mari decât ale profesorilor care au ani întregi de experienţă la catedră”.

Cu cât cresc salariile

Conform FSLI,  de la 1 ianuarie 2018 un profesor debutant, care avea în luna decembrie a anului trecut un venit net de 1.440 de lei,  va primi o majorare salarială de doar 55 de lei.

„Este suma reală pe care o primeşte un cadru didactic, după creşterea salariului brut cu 25%. În realitate, majorarea salariului net este de doar 3,8%, după ce vor fi plătite contribuţiile către stat. Un profesor, cu peste 40 de ani de muncă, va avea de la 1 ianuarie 2018, salariul net de 2.887 lei, ceea ce înseamnă o creştere a acestuia cu 117 lei, respectiv, o creştere reală de  4,2%”, se mai arată în comunicatul de presă.

Lasa un comentariu