România are cele mai curate spitale din Uniunea Europeană, pe hârtie

Realitatea contrazice raportările oficiale

Potrivit raportărilor oficiale, România are cele mai curate spitale din Uniunea Europeană. Belgia, de exemplu, raportează de aproape cinci ori mai multe infecții asociate actului medical. Iar Germania de aproape trei ori mai multe. Numai că, în cazul nostru, raportările oficiale sunt contrazise dramatic de realitate. O realitate cruntă din majoritatea spitalelor noastre.

România are, în continuare, cele mai curate spitale din Europa. Pe hârtie!

Potrivit ultimelor date, doar 1,4% din peste 4 milioane de pacienți au contractat o infecție spitalicească. În Germania de exemplu, procentul ajunge la 3,5% iar în Danemarca, la 5,3%.

Alte state au înțeles demult că reguli simple precum igiena mâinilor sunt esețiale în reducerea infecțiilor. Ministerul Sănătății a făcut o campanie de informare acum doi ani, dar nimeni nu știe dacă asistentele și medicii chiar respectă indicațiile. Acum, autoritățile și-au luat angajamentul în fața Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii că vor pune mai mult accent pe igiena mâinilor. Personalul trebuie să se spele înainte și după ce intră în contact cu pacientul, înainte de a îndeplini proceduri aseptice, după expunerea la fluidele corporale şi după atingerea obiectelor din preajma pacientului.

La nivel mondial se estimează că, în fiecare zi, cel puțin o jumătate de milion de persoane sunt infectate în spitale. Între 20.000 și 50.000 dintre acestea mor.

Lasa un comentariu