Sorin Boza: „Ne-am ținut de cuvânt”

Complexul Energetic Oltenia a construit un nou depozit de cărbune la Exploatarea Minieră Roșia, în Gorj. Acesta va fi inaugurat în următoarele zile. Noul depozit va răspunde tuturor cerinţelor de mediu şi este una dintre investiţiile prioritare de mediu, derulate de CE Oltenia în prezent. Pentru realizarea depozitului au fost parcurşi toţi paşii legali necesari.

“Ne-am ținut de cuvânt și am terminat așa cum am promis locuitorilor orașului Rovinari această investiție care trenează de ani buni, în termenul corespunzător. Zilele viitoare vom inaugura acest depozit unde vom invita autoritățile locale, autoritățile județene, presa și toți partenerii și colaboratorii noștrii, ocazie cu care va putea fi vizitat depozitul”, a declarat Sorin Boza, președintele Directoratului C.E.Oltenia.

Depozitul deservește Termocentrala Rovinari. Dacă vechiul depozit putea fi folosit ca și program doar până la ora 22 pe timpul verii, acest nou depozit poate fi folosit inclusiv pe timpul nopții, rezolvând problema fluxului de aprovizionare cu cărbune 24/24. Astfel productivitatea acestuia este cu aproximativ 20 % mai mare.

Noul depozit de la Roșia este și primul depozit cu sistem de reținere a pulberilor de praf, creând astfel un climat corespunzător locuitorilor orașului Rovinari.

Lasa un comentariu