Studiu: Absolvenții de facultate își găsesc job mai ușor

Absolvenţii de facultate din România îşi găsesc cel mai uşor un loc de muncă după finalizarea studiilor, rata de angajare în rândul celor care termină ciclul de licenţă în România fiind de 80%, arată datele Eurostat.

Mai mult de opt din zece (80,7%) dintre absolvenţii de facultate din România îşi găsesc un loc de muncă după absolvirea studiilor, ponderea celor care reuşesc să îşi găsească un loc de muncă fiind uşor sub media Uniunii Europene, unde 82,8% dintre proaspăt absolvenţii de facultate îşi găsesc un loc de muncă după absolvire.

În state precum Olanda, Germania, Suedia, Ungaria sau Austria rata de angajare a licenţiaţilor este de peste 90%, în timp ce ponderi mai reduse ca în România există în ţări precum Grecia (unde numai 55% dintre proaspăt absolvenţi îşi găsesc un loc de muncă după absolvire), Italia (61%), Spania (72%) sau Croaţia (75%).

Deşi în România absolvenţii de studii superioare îşi găsesc cu uşurinţă un job, scăderea populaţiei şcolare şi a numărului de absolvenţi de bacalaureat din ultimii ani va accentua deficitul de personal.

Lasa un comentariu