Țara „Corpului de Control”

Am citit ieri un raport al Corpului de Control al Primului-ministru al României legat de managementul C.E.Oltenia și mi-am dat seama că astăzi, România, este țara „Corpului de Control”.

Dacă am avut o Românie a „Statului Paralel”, o Românie a ANAF-ului, o Românie a „băieților deștepți”, astăzi, România este o țară a „Corpului de Control”.

Sigur, raportul Corpului de Control al Primului-ministru Viorica Dăncilă, referitor la Complexul Energetic Oltenia, nu este o noutate, este instrumentul cu ajutorul căruia ALDE preia probabil și ultima redută din sistemul energetic. Că PSD nu-și asumă nimic din domeniul energetic este normal deoarece acest sistem împreună cu banii lui, adică aproape jumătate din PIB-ul țării, este predat și pus la dispoziție, de raportul Corpului de Control al Primului-ministru, grupului ALDE. Ei își spun partid politic, eu îi spun grup politic organizat.

Ieșirea pe piață a raportului este clară, scopul lui fiind revocarea Directoratului în ședința C.S. de astăzi. Lucru care probabil se va realiza, deschizând noi orizonturi grupului ALDE Gorj și Dolj.

Viorica Dăncilă, poate atrageți atenția Corpului de Control că în toate companiile din subordinea Ministerului Energiei, în toate C.S.-urile și C.A.-urile acestor companii, sunt membrii grupului ALDE, extrem de slabi pregătiți, unii incompatibili cu funcțiile pe care le dețin. Poate, Corpul de Control ne face o radiografie sau de ce nu un raport, că în această guvernare asta se poartă, cu aceste persoane impuse politic de grupul ALDE.

Dar, să nu uităm ceva important, în Corpul de Control al Primului-ministru, al ministrului X sau ministrului Y, sunt doar cei care s-au aflat în cercul de partid sau în cercul de prieteni ai ministrului X, sau Y. Viorica Dăncilă, în calitate de Prim-ministru poate reușiți să publicați o listă cu acești șefi ai Corpului de Control de pe la ministere, cu cv-urile lor. Vă spun că niciunul dintre aceștia nu a călcat într-o companie, nu a condus o companie, nu are idee de managementul corporatist.

Șefii corpului de control sunt cei care te desfințează sau te țin pe funcție. Nu contează rapoartele Curții de Conturi, nu contează rapoartele ANAF, nu contează rapoartele auditorilor externi sau sentințele judecătorești,  ei, șefii Corpului de Control sunt Dumnezeii pe pământ.

Exact ca în cazul C.E.Oltenia. Două rapoarte întocmite de doi inși, unul fost lucrător în ANAF, altul ofițer M.A.I. Experiență managerială? Zero, pentru amândoi, dar șefi ai Corpului de Control. Ținta? Orice manager care este neascultător.

Viorica Dăncilă, poate într-una din zilele relaxate vă puneți întrebarea de ce managerii români, în sistemul privat dau roade, au rezultate excepționale, excelează chiar, iar cum ajung în sistemul de stat sunt târâți în mocirlă de șefii Corpului de Control.

Dacă nu găsiți răspunsul vi-l dau eu. Pentru că ei, șefii, pot. Ei sunt Dumnezeii pe pământ.

Exemple sunt în domeniul energetic cu duiumul: Laurențiu Ciurel, Bălășoiu, Grigorescu și ultima victimă, Boza. Oameni care în mediul privat au excelat iar în companiile de stat sunt terfeliți. De cine? Pai în “țara Corpului de Control”, de șefii acesteia.

Felicitări Viorica Dăncilă, felicitări Constantin Robu, felicitări Popescu Daniel, felicitări tuturor șefilor Corpului de Control. Ați găsit vinovații. Afară cu ei, târâți-i prin mocirlă. Mama lor de hoți!! Afară….

Știu, o să vină specialiștii și profesioniștii voștri!!! Aveți însă grijă, că toată industria a murit cu toți specialiștii voștri.

Manageri români, profesioniști din România, fugiți, sistemul de stat vă murdărește dacă nu deveniți putrezi ca ei. De ce?

Pentru că în “țara Corpului de Control”, astăzi, ei sunt Dumnezeii.

Lasa un comentariu