Târgu Jiu: Anchete după moartea a doi muncitori

Anchetatorii au deschis un dosar penal după ce doi bărbați și-au pierdut viața într-o fosă septică din Târgu Jiu în timp ce lucrau la construirea unui restaurant. „La fața locului s-a deplasat o echipă operativă, împreună cu reprezentații ITM Gorj, care au constatat că doi bărbați de 38 și 41 de ani, în timp ce efectuau lucrări de decofrare în interiorul unei fose septice ce aparține unui imobil de pe strada Termocentralei, din municipiul Târgu-Jiu, datorită gazelor toxice din interior, aceștia au intrat în stare de inconștiență. Echipajele medicale sosite la fața locului, după efectuarea manevrelor de resuscitare, au constatat decesul acestora. Cadavrele au fost transportate la SML Gorj in vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului.

Totodată, în timpul cercetărilor, la fața locului s-a deplasat și o echipă specializată cu aparatură de detectare a gazelor, fiind verificat interiorul haznalei, însă nu s-a detectat gaz metan.

În cauză s-a întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă”, a transmis IPJ Gorj.

Între timp, și Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis o anchetă.

Lasa un comentariu