Tașcău: Este o problemă mare!

”Este o problemă mare!”, este declarația lui Dorin Tașcău, fostul director al CNTV Târgu Jiu, în privința desfințării mai multor clase de liceu din întreg județul Gorj.

Pentru început sunt vizate clasele de a IX-a care vor dispărea începând de anul viitor și asta pentru că numărul elevilor care vin din clasa a VIII-a este unul în scădere.

Tașcău consideră că nu este normal să fie distrusă șansa unor elevi de a învăța la un liceu bun.

” Numărul de elevi care vin din clasa a VIII-a se reduce considerabil, astfel se reduc 30 de clase de IX-a la nivelul județului Gorj. Este delicat atunci când faci un plan de școlarizare și să începi să zici că ai avut atâtea clase, iar acum am cu 30 mai puțin. În mod normal, micșorând numărul de clase de la cel mai performant liceu din Gorj, reduci șansa unor elevi de a parcurge cursurile acestei școli. Este o problemă foarte delicată.

Soluția este comasarea școlilor în care nu mai reușești să faci școală. Indiferent că vrem sau că nu vrem, de-a lungul timpului asta se va întâmpla. Tăierea fără a te gândi la școala la care tai mi se pare un lucru greșit.”, a declarat Dorin Tașcău, fostul director al CNTV Târgu Jiu, la Radio Infinit.

Lasa un comentariu