Trebuie să plătească o amendă de 375 de mii de lei în urma unui accident de muncă mortal

 

 

 

Condamnare pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO)! Producătorul de energie a fost condamnat de judecătorii gorjeni la plata unei amenzi în valoare de 375 de mii de lei.

Compania a fost trimisă în judecată în urma unui accident de muncă mortal. Tragedia s-a produs în 2015. Un miner a murit atunci după ce a intrat într-un vagon să-l curățe de cărbunele înghețat, însă mare parte din cantitatea de cărbune s-a prăbușit peste el. Bărbatul nu a mai avut nicio șansă.

CEO a fost judecat pentru ucidere din culpă și pentru că nu a luat toate măsurile de siguranță și securitate în muncă.

Condamnă inculpata S.C. COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. la pedeapsa de 300.000 lei amendă penală, echivalentul a 200 zile-amendă înmulţit cu suma de 1.500 lei corespunzătoare unei zile-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. (…) Condamnă inculpata S.C. COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. la pedeapsa de 225.000 lei amendă penală, echivalentul a 150 zile-amendă înmulţit cu suma de 1.500 lei corespunzătoare unei zile-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. (…) Contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, în total 375.000 lei amendă penală, echivalentul a 250 zile-amendă înmulţit cu suma de 1.500 lei corespunzătoare unei zile-amendă”, este decizia magistraților de la Judecătoria Târgu Jiu.

Totodată, cei doi șefi ai minerului mort au fost condamnați la câte doi ani de închisoare cu suspendare. Ei mai trebuie să plătească familiei victimei câte 100 de mii de lei.

Sentința poate fi contestată la Curtea de Apel din Craiova.

Lasa un comentariu