Turceni și Ionești votează PSD

Candidații Partidului Social Democrat Gorj au fost primiți cu încredere de gorjenii din localitățile Turceni și Ionești. Problemele cu care se confruntă oamenii se înscriu în registrul general de la nivel național. Aceștia au mărturisit că nu mai au locuri de muncă, după ce economia a înregistrat un declin brusc, iar multe societăți și-au închis porțile. Pe de altă parte, cei care se chinuiesc să supraviețuiască pe piața muncii, nu beneficiază de ajutor din partea statului român, așa cum ar fi normal. În ceea ce privește salarizarea, una dintre problemele ridicate la cetățeni, Guvernul  Partidului Social Democrat  a prevăzut majorarea salariului minim pe economie etapizat, până în 2024, program blocat de actualul Guvern. În acest fel, obiectivul pe care și l-a propus PSD în guvernarea 2017-2019, acela de a stopa exodul forței de muncă din România către alte țări, nu va fi realizat dacă la guvernare va rămâne actualul partid. Oamenii au înțeles de ce este nevoie ca PSD să preia guvernarea și au încredere în echipa condusă de Mihai Weber, președintele PSD Gorj. Primarul PSD de la Ionești, Viorel Rotaru, susține că doar alături de PSD, cetățenii comunei pot spera la un trai mai bun.

”Peste tot se resimte această criză economică. Sunt situații în care ambii soți au rămas șomeri, iar pentru ei viitorul este sumbru. M-am implicat în a-i spirijinii, dar fără măsuri coerente de la Guvern, nu putem face mare lucru. Pentru mine PSD a însemnat o șansă și asta le spun și cetățenilor mei, că PSD reprezintă soluția la actuala guvernare”, a declarat Viorel Rotaru, primarul de la Ionești. 

În programul de guvernare al Partidului Social Democrat este prevăzut un capitol amplu care vizează ELEMENTE PRINCIPALE PENTRU MUNCĂ

  • SIGURANȚA LOCURILOR DE MUNCĂ: Sprijin financiar pentru orice firmă ce înființează și menține 1-2 ani locuri de muncă.
  • STIMULAREA CREȘTERII SALARIILOR ÎN MEDIUL PRIVAT CONCOMITENT ÎN FUNCȚIE DE GRADUL DE CALIFICARE. Acordare de vouchere de până la 100.000 €/firmă pentru acoperirea cheltuielilor cu formarea sau reconversia profesională a angajaților, cu condiția creșterii salariilor celor care au parcurs programul de formare.
  • REDUCEREA ȘOMAJULUI: Finanțarea cu 2500-5000 lei a cursurilor de calificare tip școală de șoferi sau meșteșuguri pentru lucrătorii din grupuri sociale cu șomaj structural ridicat.
  • SUSȚINEREA FAMILIILOR CU COPII: Program de stimulare a natalității prin vouchere de 400 € la nașterea fiecărui copil și vouchere pentru creșă, până la intrarea în grupa mică de la grădiniță.
Comandat de Partidul Social Democrat –Organizația Județeană Gorj. Executat de SC IPRESSMEDIA SRL, CUI mandatar financiar coordonator: 11200020
Lasa un comentariu