U.C.B. interzice tuturor candidaților să folosească numele Universității, proiectele sau realizările instituției pentru a se promova electoral

De o săptămână a început campania electorală. De o săptămțnă au început și promisiunile electorale. Unele mai hazardate decât altele. Datorită faptului că aceste promisiuni electorale includ proiecte ale Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, conducerea instituției a simțit nevoia să puncteze unele lucruri importante atât pentru unitatea de învățământ cât și pentru candidați.

Redăm textul integral al comunicatului de presă:

„Conducerea executivă a Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu se dezice de comportamentul neacademic, chiar grobian al lui Marcel Romanescu. Asemenea acte de conduită ale unui conferențiar universitar generează grave prejudicii de imagine, diminuând prestigiul instituției noastre, mai ales că persoana implicată este și primarul în funcție al Municipiului Târgu Jiu. Conducerea executivă va solicita învestirea Comisiei de Etică pentru investigarea acestor fapte reprobabile, mai ales că Marcel Romanescu nu este la prima abatere de acest gen. Totodată, conducerea executivă nu este de acord cu afirmațiile hazardate ale candidatului Luminița Georgeta Popescu cu privire la aplicarea unui proiect al Univesității într-un eventual mandat de primar pe care speră să-l câștige. Acel proiect a fost realizat de o echipă de cadre didactice și cercetători din cadrul UCB și nu poate fi însușit de o singură persoană pentru a câștiga notorietate electorală. UCB interzice tuturor candidaților să folosească numele Universității, proiectele sau realizările instituției pentru a se promova electoral. Ne exprimăm surprinderea cu privire la afirmațiile candidatului Luminița Georgeta Popescu în legătură cu utlizarea în construcții a cenușii de la termocentrale, despre care, într-un articol publicat în 2012, doamna Luminița Georgeta Popescu scria că ar conține elemente periculoase pentru sănătatea omului(arsenic, mercurc,cadmiu,plumb).

Păstrând neutralitate în campania electorală, comunitatea Universității nu poate rămâne indiferentă față de exemplele de genul celor de mai sus.”

Lasa un comentariu