Ultimele noutăți legate de disponibilizările de la CEO. Plus, ce îi lipsește Directorului General?

Sorin Boza
Director CEO

EXCLUSIV : interviu cu Sorin Boza, directorul CEO. Mesaj pentru cititorii BizMagazin.

Complexul Energetic Oltenia traversează, probabil, cea mai bună perioadă de când a fost înființat. Directorul general al companiei, Sorin Boza, anunță că nu vor exista disponibilizări anul următor, iar profitul înregistrat de producătorul de energie va genera și creșterea veniturilor pentru angajați. Totuși, lui Boza îi lipsește ceva, ceva ce puteți afla în interviul exclusiv de mai jos.

 

 

 


Complexul Energetic OlteniaIulian Țimpea:

Cum a fost anul 2017 pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO)?

Sorin Boza:

Anul 2017 a dat o altă direcție pentru CEO. După pierderile înregistrate în anii trecuți, compania se situează, din nou, în rândul unităților profitabile. O să depășim valorile bugetate, o să avem profit și toate angajamentele vor fi onorate. Estimăm ca anul viitor să respectăm promisiunile făcute, și aici mă refer la investiții.


Iulian Țimpea:

Dar pentru Sorin Boza cum a fost anul 2017?

Sorin Boza:

A fost cel mai greu an din viața mea. Lucrez din 1995, dar cred că 2017 este cel mai greu an din viața mea, pentru că am avut parte de cele mai mari provocări. Un an dificil, mai ales că eu am venit dintr-un sistem diferit. Dar a meritat toată oboseala, mai ales în momentul în care ai rezultate, căci restul sunt nimicuri.


Iulian Țimpea:

Ce urmează pentru CEO din punct de vedere al strategiei pentru anul 2018?

Sorin Boza:

Politica energetică nu este o noțiune nouă, este o idee veche. Dacă îmi amintesc bine, în urmă cu 60 de ani se vorbea despre primul tratat european, cel al cărbunelui și al oțelului. Pentru CEO, 2018 va fi cel mai greu an, pentru că este anul în care trebuie să demonstrăm că aceste rezultate nu au fost obținute accidental. Este un an în care trebuie să ne pregătim pentru anul 2021, când condițiile de mediu or să fie mai aspre. Am început deja evaluarea, pentru a vedea cât costă aceste modificări. Trebuie să fim pozitivi, pentru că dacă reușim acest lucru, o să avem o altă imagine în fața băncilor. Astepăm o producție de aproximativ 15 TW și de 22 de milioane de tone de cărbune. Trebuie să investim în grupul V de la Rovinari, vrem să îl terminăm înainte de termen, investiția în tineri reprezintă, de asemenea, un obiectiv pentru noi. Este un an plin, eu cred că o să fie mai greu decât 2017. Avem deja vânduți 10 TW pentru anul 2018. Adică, 6 grupuri mari vor funcționa. Din acești bani ne putem plăti certificatele  și vom avea o siguranță.


Iulian Țimpea:

Vor exista disponibilizări în 2018?

Sorin Boza:

Este o întrebare bună, mai ales că avem o decizie AGA în care se specifică faptul că aproximativ 700 de persoane ar trebui să plece acasă. Vreau să fie clar pentru toți, și mai ales pentru cei care vor citi BizMagazin. În acest an, s-au făcut eforturi fantastice pentru a se lucra în acest program. Din punctul meu de vedere, acest program de disponibilizări trebuie eliminat. O să-i informăm pe cei din AGA și  trebuie să facem o derogare. Anul viitor, doar cei care vor să plece din companie și cei care se vor pensiona o pot face. Așa cred eu, așa cred eu că va suna propunerea Directorului CEO către Adunarea Generală a Acționarilor.


Iulian Țimpea:

Ne apropiem de final. Cum se simte Sorin Boza după un an la cârma CEO?

 

Sorin Boza:

Mă simt fericit și împlinit. Îmi aduc aminte de perioada în care am fost numit, imediat eram schimbat din funcție, la o zi, o săptămână, o lună, eram schimbat de anumite persoane, dar mă bucur că, astăzi, doar rezultatele te pot ține în funcție. Suntem o echipă nouă, am promovat oameni în funcțiile de conducere, aproximativ 50% sunt noi, cum este și domnul Dobrițanu, probabil este cea mai bună decizie pe care am luat-o cu dumnealui. Am vrut să punem în poziții oameni care au înțeles că fără performanță nu se poate face nimic. Am simțit un ajutor important din partea Ministerului Energiei și, aici, vă putem da ca exemplu proiectul legat de fondul forestier, unde avem niște rezultate foarte bune. Putem debloca 6 excavatoare care sunt blocate de 4 ani, s-a făcut rectificarea de buget, oamenii au primit banii pentru orele suplimentare, proiectul Roșia și Jilț sunt pe linia dreaptă. Sunt lucruri foarte importante pentru CEO.


Iulian Țimpea:

O ultimă întrebare. Ce îi lipsește lui Sorin Boza în acest moment?

Sorin Boza:

( Oftează…) Îmi lipsește liniștea, liniștea de a duce la final, alături de echipa mea, acest proiect. Am o bucurie în suflet, dar cu puțină liniște, totul ar fi excepțional.

Lasa un comentariu