Un alt sindicat din CEO i-a trimis scrisoare lui Cîțu

Un alt sindicat din CEO i-a trimis scrisoare lui Cîțu. Este vorba despre Sindicatul Energetic Craiova, condus de Gelă Ionescu, care a transmis mai multor miniștri și premierului Florin Cîțu o listă de revendicări.

Așadar, este vorba despre adoptarea proiectului de lege privind pensionarea mai devreme a salariaților din termocentralele pe cărbune. “Menționăm că votarea acestui proiect are ca rezultat recunoașterea condițiilor grele de muncă pentru lucrătorii din cadrul CE Oltenia, precum și eliminarea discriminărilor dintre aceștia”, se arată în document.

De asemenea, o altă solicitare conține cererea suportării de către guvern a costurilor cu certificatele de carbon, dar și scutirea companiei de plata certificatelor verzi și a taxei de rețea pentru energia utilizată în procesul de producție.

Cea de-a treia cerere este legată de pachetul social pentru minerii și energeticienii disponibilizați, respectiv acordarea unui venit de completare timp de doi ani după concedierea colectivă.

La 1 iulie 716 mineri vor fi concediați colectiv.

Vor fi concediați cei care îndeplinesc condițiile de pensionare până în aprilie anul viitor și fiecare primește atâtea salarii compensatorii câte luni mai are până la pensie.

 

Lasa un comentariu