Un director gorjean ”se mai gândește dacă își dă demisia”

Constantin Mitroi, managerul de la Ambulanța Gorj, se mai gândește dacă își dă demisia după ce prefectul județului, Cornel Răducan Morega i-a cerut demisia de urgență.

Mitroi, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj consideră că au fost făcute exagerări în raportul transmis de Corpul de Control, în urma examinării instituției pe care acesta o conduce.

Aprobă faptul că nu mai există un contract pentru verificarea aparaturii din ambulanțe, dar dă asigurări că nu era defectă. “S-a exagerat un pic pentru că, să acuzi Ambulanța în felul acesta, mi se pare absurd. Ar trebui să țină cont că Serviciul de Ambulanță e o unitate strategică și care acționează în prima linie. Echipajele asigură asistența medicală de urgență. Prin afirmația că un număr de ambulanțe nu ar avea nu știu ce… Nu mi-a fost comunicat oficial raportul Corpului de Control. Doar din auzite. În 31 iulie, a expirat un aviz, dar fiind în pandemie, oamenii au amânat o perioadă și anul acesta am comunicat să vină, dar asta nu înseamnă că dispozitivele de pe ambulanță nu funcționează. Funcționează. Dacă se defectează, normal că se mai defectează, le reparăm. Avem contracte cu firme care asigură reparația aparaturii de pe ambulanțe”, a declarant Constantin Mitroi, la Radio Infinit.

Managerul de la Ambulanța Gorj a spus că va lua o decizie în curând cu privire la demisia care i-a fost cerută, de urgență, de prefectul Gorjului, Cornel Răducan Morega.

„Nu știu. Mă mai gândesc un pic. Cât de curând voi lua o decizie. Domnul Vîlceanu a demisionat. Am avut o discuție, dar a fost decizie dumnealui și o respectăm. Nu e nicio problemă. Un pic de vină ar fi, dar când echipajul verifică mașina și nu comunică nici directorului medical, nici asistentului șef că mașina prezintă defecțiuni și ce defecțiuni ar prezenta, nici directorul medical nu are de unde să știe că au fost probleme”, a mai adăugat acesta.

Corpul de Control a fost trimis de prefectul județului la SJA Gorj după ce, la data de 6 martie a.c,  Adrian Dobrin, inspector șef la Inspecția Sanitară de Stat din cadrul DSP Gorj, a decedat în spitalul de la Râmnicu-Vîlcea, și asta pentru că aparatul de oxigen, din ambulanța care-l transporta, nu mai funcționa.

Adrian  Dobrin avea 48 de ani și a fost infectat pe 2 martie cu coronavirus. Acesta a fost preluat de o ambulanță din spitalul din Târgu-Jiu, unde fusese adus pentru investigații suplimentare de la spitalul Tg-Cărbunești, în care era internat de pe 2 martie și urma să fie transferat la o unitate medicală din București.

Lasa un comentariu