Vela înființează Poliția pentru Siguranța Școlară

Marcel Vela a anunțat că se va  înființa Direcția pentru Siguranța Școlară, în cadrul Poliției Române. Aceasta va avea ca obiectiv combaterea infracționalității și violenței în școli și în vecinătatea acestora.

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarant că a semnat marți ordinul pentru înființarea Direcției pentru Siguranța Școlară în cadrul Poliției Române, din carre vor face parte 270 de polițiști.

„Poliția Siguranța Școlară va fi formată dintr-un număr de 270 de polițiști, organizați la nivelul IGPR, a DGPMB și a inspectoratelor de poliție din fiecare județ. Poliția Siguranța Școlară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecției și siguranței elevilor, cât și a cadrelor didactice. Noua structură va preveni și combate violența în școală, cu accent pe fenomenul de bullying și a actelor de violență între elevi în interiorul școlii, cât și în proximitatea acestora”, a declarat Marcel Vela.

Așa se vor  monitoriza măsurile de siguranță, infracțiunile din fiecare școală și se  va dispune prezența polițiștilor de ordine publică, de la Rutieră, a jandarmilor și a Poliției locale pentru buna funcționare a școlilor.

 

Lasa un comentariu