Victor Ponta, înainte de ședința decisivă din PSD: Un prim-ministru care nu îşi poate schimba un ministru este o marionetă!

 

Zi importantă pentru PSD luni! Are loc şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN). În cadrul acestei ședințe, se poate stabili dacă Guvernul este al ţării sau al PSD, iar acest lucru poate fi clarificat prin modul în care va fi tratată disputa dintre premier şi ministrul de Interne, a declarat duminică, fostul premier Victor Ponta.

Guvernul e al României, nu al PSD şi trebuie să guvernezi pentru toată ţara. Şi pentru cei care votează PSD, şi pentru cei care nu votează PSD. Conform Constituţiei României şi legii de organizare a Guvernului, schimbarea unui ministru presupune două persoane: prim-ministrul, care propune schimbarea, şi preşedintele, care o aprobă. Problema e următoarea: Guvernul e al ţării sau al PSD? Acest lucru se poate stabili luni. Şi vă spun eu care e de fapt întrebarea luni: rămâne Carmen Dan ministru sau nu? Pentru că un prim-ministru care nu îşi poate schimba un ministru este o marionetă”, a susţinut deputatul de Gorj Victor Ponta.

Variantele lui Ponta

El a adăugat că la CExN de luni sunt doar două variante. „Ori pleacă doamna Carmen Dan şi, într-adevăr, Dragnea îşi pierde cel mai important om, Cartelul de la Teleorman pierde, ori rămâne Carmen Dan şi atunci Tudose nu mai e premier”, a afirmat Ponta. În context, fostul premier s-a întrebat retoric dacă la şedinţa de luni „cineva va pune problema retragerii lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD, să facă un pas în spate, să lase acea conducere colectivă”.

Eu aş vrea ca PSD să se elibereze de Dragnea şi cartelul său şi să guverneze bine România, aşa cum a guvernat-o sub Guvernul Năstase şi, cu voia dumneavoastră, sub Guvernul Ponta. Ţine de actualii lideri ai PSD să ia decizia cea mai bună nu pentru Dragnea şi viaţa lui privată în Brazilia sau de Madagascar, ci pentru PSD şi pentru România. Mihai Tudose, dacă vrea în continuare să rămână prim-ministru, şi impresia mea după interviul de miercuri a fost că vrea să fie prim-ministru, nu mai poate să fie folosit ca instrument pentru un grup infracţional care conduce PSD”, a mai adăugat Victor Ponta.

Lasa un comentariu