Viorel Gârbaciu – o viață dedicată frumosului și muncii

Viorel Gârbaciu s-a stins din viaţă astăzi, pe patul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, la vârsta de 69 de ani.

Viorel Gârbaciu a fost scriitor și profesor de limba română, fiind autorul a numeroase volume de poezie. A ocupat funcţia de director al Direcţiei pentru Cultură Gorj și director al Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu, revitalizând activitatea. A încercat și a reușit să lase moșteniri demne de apreciat, printre acestea numărându-se grupurile folclorice înființate, respectiv grupul „Măriile Gorjului”, grupul bărbătesc „Ca la Gorj” , Ansamblul „Maria Lătărețu”, un teatru de păpuși, dar și multe altele. Viorel Gârbaciu ne-a oferit imnul județului Gorj, în vara anului 2014, atunci când a fost premiat pentru întreaga activitate.

S-a născut la 1 iulie 1948, a  pornit de la meseria de dactilograf, apoi a lucrat la Fabrica de Ciment, a fost agent hidrotehnic, dascăl la Liceul din Peştişani, iar lista poate continua. Totuşi, dragostea pentru cultură l-a adus, începând din anul 2004, la Școala Populară de Artă Gorj, loc de unde s-a și pensionat.

Rămas bun, Viorel Gârbaciu! Dumnezeu să te odihnească în pace!

 

 

 

Lasa un comentariu