Vorbe multe, fapte puține. Cu ce se laudă parlamentarii gorjeni după un an de mandat

La mai bine de un an de când au fost trimiși în Parlament, deputații și senatorii gorjeni nu prea au cu ce se mândri. Au stat mult la tribună, au vorbit mult, au semnat propuneri legislative la comandă, dar, pentru Gorj, nu s-a votat nicio schimbare în bine.

Gorjenii au trimis în Parlament cinci deputați și doi senatori.  Victor Ponta, ales tot pe lista PSD, este acum membru Pro România. A luat cuvântul de șase ori până acum și a făcut o propunere legislativă.

Văcaru a vorbit de trei ori în plen

Alin Văcaru a fost ales deputat pe listele PSD, însă din septembrie, anul trecut, a rămas independent și s-a alăturat proiectului Pro România. Din această funcție, Văcaru a luat cuvântul de trei ori, a făcut tot atâtea interpelări într-un an și a semnat, alături de alți colegi din Parlament, șapte propuneri legislative dintre care două au fost promulgate ca legi.

Weber semnează la foc automat. Citește propunerile înainte?

Deputatul Mihai Weber, din partea Partidului Social Democrat, a vorbit și el la tribună. De 11 ori într-un an. A făcut nouă declarații politice și a semnat 38 de propuneri legislative, dintre care una a fost promulgată lege. Și Weber a semnat proiectul prin care se propunea ca pragul pentru abuzul în serviciu să fie stabilit la 200.000 de euro. Întrebat despre acesta, parlamentarul nu a vrut să facă prea multe declarații pe motiv că nu a citit exact ce prevedea documentul!

Dan Vîlceanu este liderul Partidului Național Liberal Gorj. A luat cuvântul într-un singur an de 16 ori în 12 ședințe, a semnat 29 de propuneri legislative care au rămas la stadiul de propunere și a avut o interpelare.

Șarapatin a semnat ca primaru

Elvira Șarapatin a câștigat un post de deputat pe lista PSD. Deputatei îi place la tribună unde a ajuns de șapte ori într-un an, a făcut patru declarații politice, a semnat la foc automat 46 de propuneri legislative, alături de alți colegi parlamentari. Printre interpelări se numără: „Transferarea cu titlu gratuit a activelor cu caracter social aparţinând Complexului Energetic Oltenia către UAT-uri” sau „Preluarea de către Penitenciarul Târgu Jiu a imobilelor Centrului de Pregătire şi Perfecţionare a Cadrelor de Jandarmi „Gheorghe Magheru” din Bumbeşti Jiu, în vederea organizării unor spaţii de deţinere”.

Cârciumaru, campion

Nici cei doi senatori Florin Cârciumaru și Scarlat Iriza nu au stat prea departe de tribuna din parlament. Florin Cârciumaru a luat cuvântul în plen de 64 de ori, a făcut șase declarații politice și a semnat 37 de inițiative legislative.

Scarlat Iriza, ales pe listele ALDE, în funcția de senator, și-a trecut în cont patru declarații politice într-un an, a luat cuvântul în plen de 20 de ori, a făcut nouă interpelări și a semnat 18 propuneri legislative.

Lasa un comentariu