Zeci de mii de elevi riscă să rămână fără media încheiată

Zeci de mii de elevi riscă să rămână fără media încheiată. Mai exact, este vorba despre aproximativ 65.000 de elevi din țară care se află într-o situație de risc cu privire la neîncheierea situației școlare pentru semestrul I, precum și măsurile ce se impun în această situație.

Motivul principal pentru care s-a ajuns la această situație este evidențiat de imposibilitatea de acces la resursele tehnologice, la care se adaugă și alte motive precum neparticiparea la cursuri, situații medicale etc.

Atunci când se participa fizic la orele de curs, numărul elevilor care se aflau anual în această situație era de aproximativ 15.000.

Ministrul Educației consideră că măsurile necesare identificate până în acest moment sunt: desfășurarea de activități remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanțare pentru plata cadrelor didactice; prelungirea perioadei de încheiere a situațiilor școlare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea; posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

 

Lasa un comentariu