Zeci de milioane de lei pentru Restaurarea Muzeului Arhitecturii Populare, Curtișoara


95 de milioane de lei pentru „Restaurarea și revitalizarea Muzeului Arhitecturii Populare, Curtișoara”. Este anunțul făcut de Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj care transmite că acest proiect are drept obiectiv dinamizarea dezvoltării locale, valorificând în mod sustenabil patrimoniul cultural al Muzeului Arhitecturii Populare, Curtișoara. 

“Echipa Consiliului Județean Gorj a depus spre finanțare, în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia pentru perioada 2021-2027, un proiect ambițios intitulat „Restaurarea și revitalizarea Muzeului Arhitecturii Populare, Curtișoara”. Prin această inițiativă, care dispune de un buget total de 95.964.360,72 lei, vizăm nu doar conservarea acestui tezaur cultural, ci și adaptarea lui la cerințele contemporane.

Obiectivul nostru general este de a dinamiza dezvoltarea locală, valorificând în mod sustenabil patrimoniul cultural al Muzeului Arhitecturii Populare, Curtișoara. Ne propunem să realizăm acest lucru prin restaurarea și revitalizarea spațiilor muzeale, promovând în același timp serviciile culturale asociate. Printre acțiunile specifice planificate se numără restaurarea imobilelor și monumentelor, conservarea patrimoniului cultural, dotarea cu tehnologie modernă pentru a îmbunătăți experiența vizitatorilor și crearea de spații interactive de învățare și creație pentru meșterii populari.

Acest proiect nu este doar o inițiativă de restaurare, ci o veritabilă punte între trecutul, prezentul și viitorul nostru cultural. Viziunea noastră cuprinde transformarea muzeului într-un centru vibrant de educație și cultură, care să atragă vizitatori din toate colțurile țării, stimulând totodată economia locală. Prin această inițiativă, dorim să subliniem angajamentul nostru constant față de prezervarea și valorificarea patrimoniului cultural, considerându-l nu doar o moștenire a trecutului, ci și o resursă vitală pentru dezvoltarea durabilă a comunității noastre.

Este un demers ambițios, dar cu sprijinul și implicarea dumneavoastră, sunt convins că va fi un succes.

Vă mulțumesc pentru suportul continuu și pentru că sunteți alături de noi în această călătorie culturală și educațională deosebit de importantă pentru comunitatea noastră.

Găsiți mai multe informații pe site-ul Consiliului Județean Gorj la acest link:

#PatrimoniuCultural #MuzeulArhitecturiiPopulare #InovațieȘiTradiție #DezvoltareDurabilă #EducațieCulturală #RevitalizareMuzeu  #TurismCultural #ConservarePatrimoniu #GorjulContează”, scrie Cosmin Popescu, pe pagina sa de socializare. 

Lasa un comentariu