Zilele Energiei (Energy Info Days) – Oportunități de finanțare și proiecte de succes

Ministerul Energiei organizează în zilele 29 – 30 mai, în marja Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, conferința “Zilele Energiei (Energy Info Days) – Oportunități de finanțare și proiecte de succes”.

Agenda reuniunii evenimentului va avea în centrul dezbaterilor subiecte de interes precum: valorificarea oportunităților de finanțare oferite de Programul Horizon 2020, promovarea de tehnologii inteligente și soluții inovatoare în domeniul surselor regenerabile de energie, decarbonizarea economiei printr-o abordare integrată și o tranziție energetică rapidă și durabilă. 
Totodată, în cadrul Conferinței se vor prezenta prioritățile Horizon Europe, cel mai ambițios și amplu program de finanțare pentru domeniul cercetării și inovării al Uniunii Europene. 
Evenimentul își propune în același timp consolidarea dialogului între reprezentanții companiilor cu privire la experiența dobândită în implementarea proiectelor, prin prezentarea unor proiecte de succes din domeniul energiei și cercetării.

La eveniment participă reprezentanți ai ministerelor energiei din statele membre, reprezentanți ai sectorului energetic românesc dar și ai institutelor de cercetare.

 

Complexul Energetic Oltenia este prezent la acest eveniment iar în ziua de 30 Mai 2019 va avea câteva intervenții la sesiunea „Povești de succes”:

 

 

  • Ionuț Coșleba, Direcția Ofertare- Vânzare, Complexul Energetic Oltenia – Cercetarea și dezvoltarea unei instalații pilot de captare și stocare a CO2 în zăcăminte petrolifere.
  • Andrei Stoian, Șef Serviciu Reorganizare Personal, Continous Improuvement Energie și Minerit, Risc Companie, Complexul Energetic Oltenia – Modelarea tehnico – economică a utilizării excesului de energie electrică pentru înmagazinarea gazului natural în depozite din proximitatea centralelor electrice și utilizarea
    acestuia pentru pentru SEN – Studiu de caz: SE Craiova – Depozit Ghecești.
  • Andrei Stoian, Șef Serviciu Reorganizare Personal, Continous Improuvement Energie și Minerit, Risc Companie, Complexul Energetic Oltenia – Cercetarea și dezvoltarea unei instalații pilot de gazeificare de înaltă eficiență a lignitului, cu emisii scăzute de CO2 la SE TURCENI și reutilizarea acestuia în circuitul energetic.
  • Ionuț Predoiu, Șef Serviciu Strategie Minieră, Complexul Energetic Oltenia Tendințe moderne în mineritul din Oltenia.

La aceeași sesiune va fi prezentă și Prof. dr. Monica Bîca de la Universitatea Constantin Brâncuși cu tema „Monitorizarea și
optimizarea mecanismelor de adaptare la dinamica factorilor profesionali ai lucrătorilor din domeniul de activitate termo- energetic”

Agenda evenimentului poate fi descărcată din linkul de mai jos: 
http://energie.gov.ro/zilele-energiei-oportunitati-de-finantare-si-proiecte-de-succes/?fbclid=IwAR1EZ81ZI0qaFHXlalyjZh1pVdhBx9OCkKIjmUgwZk2FmgTBTJ584Aipz8o

Lasa un comentariu

One thought on “Zilele Energiei (Energy Info Days) – Oportunități de finanțare și proiecte de succes

Comments are closed.