11 iulie, cea mai dulce zi a anului

Data de 11 iulie este recunoscută ca fiind Ziua Mondială a Ciocolatei. Sărbătoarea a fost celebrată pentru prima dată în anul 1995, de către francezi. Gustosul desert este sănătos, consumat în cantități cumpătate, având un efect antioxidant, datorită pudrei de cacao din compoziție. 

 

Ciocolata se numără printre deserturile încărcate de istorie, primele mărturii despre existența acesteia datând înca de acum 4000 de ani. Pe lângă gustul imbietor, ciocolata are și multiple beneficii pentru sănătate. Printre cele mai indicate arome de ciocolată ar fi cea amăruie, care datorită conținutului ridicat de cacao, are efect antioxidant. Consumul de ciocolată s-a dovedit că ar fi benefic și pentru sistemul circulator. Totuși, împătimiții de ciocolată trebuie să rămână cumpătați. S-a demonstrat că ciocolata este toxică pentru animale, aceastea neputând metaboliza teobromina din componența desertului. Un studiu britanic arată că atunci când ciocolata se topește în gură, activitatea electrică a creierului crește, iar ritmul cardiac devine mai alert decât în timpul unui sărut, iar starea de bine durează de patru ori mai mult. 

 

Lasa un comentariu