41% dintre români consideră că noul coronavirus este o armă biologică realizată de Statele Unite.

Mai toate țările din Europa se confruntă astăzi cu o creștere a numărului de cazuri de Covid-19 datorată relaxării restricțiilor și mai ales a vacanțelor. În România, creșterea numărului de cazuri este alimentată de dezinformare, de teorii ale conspirației sau de o posibilă propagandă rusească.

Conform unui sondaj apărut astăzi într-un editorial din Politico, 41% dintre români consideră că noul coronavirus este o armă biologică realizată de Statele Unite.

„Avem mai multe tipuri de campanii de dezinformare”, a declarat Raed Arafat pentru Politico.

Aceste campanii variază de la articole online la postări pe social media sau chiar la „atacuri la persoană, la adresa multor oficiali care au avertizat public populația despre ce să facă în timpul pandemiei”, a spus Arafat.

Din 22 iulie, cazurile de infectare cu coronavirus au depășit 1000 de persoane zilnic iar secțiile de terapie intensivă ale spitalelor nu mai fac față. Autoritățile au impus în această perioadă restricții, unele justificate, altele comentate, restricții care se aplică în unele zone și în intervale orare bine definite, în speranța că acestea vor reduce numărul de infectări cu Covid-19.

„Avem de asemenea multe campanii foarte bine finanțate de la persoane care au vrut să apară public pentru a sfida recomandările noastre, care vizează tinerii pentru a-i convinge să nu mai poarte mască. Mai multe persoane au apărut în mass-media cu opinii fără fundament științific, inclusiv doctori care nu sunt specializați în domenii legate de Covid-19 și care combat măsurile preventive”, a adăugat Arafat.

Lasa un comentariu