677 de milioane de lei pentru proiecte în Gorj

Oficialii de la Ministerul Dezvoltării au aprobat toate proiectele prin care primarii din Gorj au solicitat fonduri. În total, 677 de milioane de lei vor ajunge, în acest an, în județul Gorj.

163 de proiecte au fost aprobate și vor primi finanțare. Licitațiile se vor ține până în vară, după care vor fi demarate și lucrările. Este vorba despre proiecte în infrastructură, reabilitări de școli sau grădinițe ori alimentare cu apă și canalizare. „Avem speranţa că se va reuşi peste tot ca în lunile aprilie şi mai să fie realizate toate licitaţiile pentru proiectele deja aprobate. Trebuie să se treacă şi la executarea lucrărilor. Abia după ce avem constructorii desemnaţi ne vom gândi la proiectele noi care sunt de finanţat. Bugetul de 677 de milioane de lei va rămâne pentru judeţ şi vrem să consumăm toţi banii”, a explicat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Consiliul Județean Gorj are două proiecte. Unul vizează reabilitarea DJ 674, Vlăduleni-Urdari-Turceni – Ionești – limita județ Mehedinți, suma alocată fiind de 123.777.208 lei, iar celălalt reabilitarea drumului județean DJ 672E, ce traversează localitățile Cornești, Stolojani, Câmpofeni, Arcani, Sănătești și Runcu, suma fiind de 35.459.556 lei.

Lasa un comentariu