Sporul de calculator, tranșat joi, la Ministerul Educației

Problema sporului pentru calculator încă nu a fost tranșată la nivelul Ministerului Educației. Deși doar școlile din Gorj și câteva din capitală au solicitat acest bonus financiar, ministrul Liviu Pop a anunțat, la Târgu Jiu, că, joi, va apărea o hotărâre de Guvern unde vor fi afișate toate sporurile de care pot beneficia profesorii și personalul auxiliar din învățământ.

Totodată, Liviu Pop a mai anunțat că nu crede că acest spor mult discutat în Gorj va mai fi pe lista celor care se pot acorda în școală. „Discuţii pe tema sporului pentru condiţii vătămătoare, noi avem pregătită Hotărârea de Guvern în baza legii salarizării unitare, Ministerul Educaţiei Naţionale trebuie să elaboreze această Hotărâre de Guvern care prevede clar care sunt sporurile în învăţământul preuniversitar. S-a întârziat această HG nepermis de mult şi nu din cauza Ministerului Educaţiei Naţionale, ci poate la comun cu Ministerul de Finanţe şi Ministerul Muncii. Din datele mele, avem toate avizele şi joi vom avea HG care reglementează toate sporurile în sistemul de învăţământul preuniversitar.  Memoriile primite de la Gorj şi alte judeţe sunt în verificare. Au fost mai multe memorii”, a declarat Liviu Pop.

Școli din Gorj și București au beneficiat de spor

În Gorj, sporul a fost solicitat de peste 30 de școli. În Gorj și la câteva școli din București s-au mai cerut acești bani. “Problema sporului de calculator a fost la Gorj şi în două inspectorate din Capitală. Răspunsurile vor veni de la directorii din minister, nu de la mine. Unii au primit răspuns la memorii, unii nu. (…) Dacă avem calculatoare care afectează salariaţii este obligaţia angajatorului să schimbe calculatoarele. În HG vor fi prevăzute toate condiţiile de acordare a sporurilor. Legat de sporurile pentru performanţă, avem alte mecanisme de recunoaştere; gradaţia de merit – aici trebuie să ne aplecăm atenţia mult mai mult”, a mai declarat Liviu Pop, la Târgu Jiu.

Sporul reprezintă aproximativ 15 % din salariu și s-a acordat personalului care utiliza un calculator la serviciu.

Lasa un comentariu