A scăzut rata de infectare în municipiu, dar se păstrează restricțiile

A scăzut rata de infectare în municipiul Târgu Jiu, în prezent având o incidență de 2.96.

Cu toate acestea, va rămâne în scenariul roșu până pe 17 martie, pentru că hotărârea Comitetului Județean pentru Situatii de Urgență are o valabilitate de 14 zile de la data intrării în vigoare, indiferent dacă rata de incidența cumulată scade în această perioada sub 3 îmbolnăviri la 1000 de locuitori.

La sfârșitul acestei perioade, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență reanalizează rata de incidență cumulată pentru ultimele 14 zile, urmând să fie luate măsuri conform prevederilor legale (fie sunt ridicate anumite măsuri restrictive, fie sunt menținute sau se impune luarea unor măsuri restrictive suplimentare).

De asemenea, în ultimele 24 de ore, DSP Gorj a raportat alte 50 de infectări cu noul coronavirus, dar și trei decese ale unor gorjeni cu vârste cuprinse între 52 și 78 de ani.

Îmbucurător este faptul că raportările transmise de DSP Gorj arată faptul că numărul cazurilor de infectare cu COVID, la nivelul județului, sunt în scădere față de zilele trecute.

Localitățile cu incidență mare din Gorj sunt: Ciuperceni – 7,14, Turcinești – 3,8, Bumbești Jiu – 3,59, Stănești – 3,23, Bărbătești – 3,2, Rovinari – 3,11, Novaci – 3,01.

Lasa un comentariu