“Aceleași amendamente fuseseră depuse și de către parlamentarii de la PSD Gorj!”

“Aceleași amendamente fuseseră depuse și de către parlamentarii de la PSD Gorj!” Este declarația senatorului PNL Gorj, Ion Iordache, care a transmis în cadrul unei conferințe de presă că senatorii PSD au venit, marți, cu aceleași amendamente formulate de PNL la proiectul noii legi a pensiilor în comisii.

Ion Iordache a cerut sprijinul senatorilor UDMR, USR și AUR să susțînă amendamentele, mai spune acesta, iar cei care ar fi votat împotriva ar fi fost doar parlamentarii PSD.

Ion Iordache mai spune că, la un moment dat, PSD ar fi amenințat că dacă trec amendamentele la actul normativ, vor ieși de la guvernare.

“ Am constatat că aceleași amendamente fuseseră depuse și de către parlamentarii de la PSD Gorj. În cadrul comisiilor, nu au fost prezenți. Nu au venit să le susțină, ceea ce nu este normal, pentru că unii inițiatori trebui să vină să susțină amendamentele, să explice de ce le-au făcut și ce stă în spatele lor. Cei de la PSD, prin președintele comisiei, senatorul Rotaru, a afirmat că PSD-ul nu susține aceste amendamente ca și când le-ar retrage. În această situație, eu am fost obligat să discut cu UDMR, USR și AUR pentru a susține aceste amendamente. Când a fost momentul discuției pe amendamente, singurii care au votat împotrivă au fost cei de la PSD.(…) Atunci când am ajuns în plen, Mihai Weber a sunat la premierul Ciolacu să oprească acest demers . S-a oprit ședința mai bine de jumătate de oră, în primă etapă, și au amenințat cu ieșirea de la guvernare, dacă aceste amendamente trec. Eu consider că este doar dintr-un orgoliu, pentru că ei aceleași amendamente și le-au retras, nu le-au susținut și au trecut cu susținerea celorlalte partide din opoziție. După noi discuții, au renunțat la această propunere a lor. A început ședința, iar, la jumătatea ședinței, au întrerupt-o din nou și au revenit cu această solicitare, au pus-o pe ordinea de zi și au reușit prin aceste mijloace să retragă parțial de pe ordinea de zi amendamentele. Marele câștig este că a rămas amendamentul legat de reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare, așa cum a fost în Legea nr.197 și cu alte beneficii în situația în care va fi obligată unitatea să se închidă din cauze ce țin de restructurare și, atunci, se reduce cu 15 ani vârsta de pensionare”, a relatat Iordache.

Lasa un comentariu