Acuză fraudă electorală! 

Ion Iordache, președintele PNL Gorj, acuză fraudă electorală în urma votului de la alegerile locale de duminică.

Acesta spune că procentele făcute publice nu sunt cele reale.

“Nu este finalizată numărătoarea, înțeleg că sunt peste tot probleme și nu se poate spune un rezultat sau un procent, dar, din rezultatele pe care le am, e clar că sunt cei de la PSD clasați pe primul loc. Nu știu ce procent am eu, înțeleg că nu sunt descărcate procesele verbale, sunt secții în care încă se numără, dar este o estimare, în jur de 30% am eu. Sunt foarte multe secții de votare și foarte multe localități în care s-au numărat buletinele de vot pentru primar, după care, în marea majoritate a secțiilor s-au renumărat până când oamenii n-au mai rezistat. Majoritatea celor din secții au plecat acasă, pentru că, astăzi, se duc și la serviciu și, de aici, s-a scăpat totul de sub control. Eu vreau să le mulțumesc celor care m-au susținut în această campanie, zic eu frumoasă, o competiție frumoasă. Vreau să-i felicit pe toți cei care au câștigat”, a declarat președintele PNL Gorj.

De asemenea, acesta spune că PNL a câștigat cinci primării noi în județ față de alegerile locale din 2020, însă a pierdut trei.

“În momentul de față, din toate informațiile pe care le am eu, noi am câștigat 5 noi primării și am pierdut 3. La Târgu-Jiu, a fost foarte strânsă lupta și au fost și foarte multe probleme. Din punctul meu de vedere, câștigătorul a fost Iulian Popescu, dar așa cum au făcut peste tot în județ, se pare că și la Târgu-Jiu au reușit să-și folosească mașinăria de făcut fraudă. La fel și la Motru, e vorba de 100 și ceva de voturi, la fel și la Târgu-Jiu, deci ordinul a un procent sau două. Din păcate, așa stau lucrurile la noi în județ, ce putem să facem, decât să acceptăm situația asta, că nu avem ce-i face deocamdată. Deocamdată, nu se pune problema negocierilor pentru majorități, mai ales că mandatele vor intra din octombrie. Până atunci, e o vară lungă, toată lumea e obosită după atâta campanie, au fost destul de încinse spiritele în multe localități, este timp. Eu zic că noi, echipa liberală, am ieșit întăriți din această competiție. Din datele pe care le avem estimate până acum, suntem cea mai puternică organizație din Oltenia a PNL”, a declarat senatorul.

Lasa un comentariu