„Aduceți gunoaie, dar să vrem și noi!”. Care este condiția viceprimarului Aurel Popescu pentru ca firma Polaris să aducă deșeuri din alte județe

Viceprimarul Aurel Popescu a inițiat un proiect de hotărâre care va ajunge pe masa aleșilor locali. Aurel Popescu propune ca firma Polaris să nu mai aducă gunoaie din alte județe la groapa din Târgu Jiu decât dacă sunt de acord consilierii locali.

Regula nu se aplică și contractelor pe care Polaris le-a semnat deja până la sfârșitul anului trecut. Proiectul de hotărâre se află în dezbatere publică, iar oricine este interesat poate veni cu propuneri. Acesta va fi dezbătut și de aleșii locali în ședința de Consiliu Local din luna aprilie.

Este interzisă depozitarea, în depozitele aflate pe raza teritorială a Municipiului Târgu Jiu, a deşeurilor provenite din alte unităţi administrativ teritoriale, fără acordul expres al Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu. Pentru deşeurile aduse din alte localităţi, operatorul de salubritate va ţine evidenţa separată a acestor operaţiuni, având obligaţia de a prezenta trimestrial Consiliului Local o situaţie care va cuprinde cel puţin următoarele elemente: localitate de provenienţă, judeţul, tipul deşeurilor şi cantitatea intrată în depozit. Pentru mărirea gradului de protecţie împotriva mirosurilor provenite din activitatea de depozitare a deşeurilor, operatorul depozitului va realiza o perdea de protecţie formată din arbori cu talie înaltă amplasată pe latura dinspre Slobozia, în termen de 6 luni”, s-a notat în proiectul de hotărâre postat pe site-ul Primăriei Târgu Jiu.

În prezent, la Târgu Jiu sunt aduse și gunoaiele de la Alba Iulia.

Lasa un comentariu