ALDE, Iordache și banii Complexului Energetic Oltenia

O să mă opresc astăzi asupra acestor 3 lucruri importante pentru un județ ca al nostru, aflat într-o plină criză a investițiilor, a mediului de afaceri, a forței de muncă.

Politica ar trebui făcută de către oameni care la viața lor au demonstrat ceva, au demonstrat că pot. Ei bine nu este așa.

Tentativa lui Iordache ( prin ALDE ) de a subjuga financiar Complexul Energetic Oltenia.

 

 

” Echipa de vis ” a liderului ALDE Târgu Jiu

 

Asistăm de ceva timp la încercarea de subjugare a Complexului Energetic Oltenia, singura entitate cu forță financiară a județului, de către oamenii politici. Mai zilele trecute, un ” mare politician ” ajuns acum pe la ALDE își exprima punctul lui de vedere cu privire la CEO.

Ion Iordache, căci despre el o să vorbesc astăzi, ne explica cum el, neajungând probabil la banii Complexului Energetic Oltenia, ar schimba actuala conducere. Banii bată-i vina!!!

Ion Iordache, este fostul primar de Turceni, loc unde nu s-a evidențiat cu investiții, cu locuri de muncă, cu programe coerente de dezvoltare, vine acum în Târgu Jiu ( și-a făcut mutație ), fiind de loc din Turceni și ne dă lecții de management politic și chiar economic. Ba mai mult, în spațiul public, își permite schimbări peste schimbări la CEO, neținând cont că aeștia au fost numiți în baza ordonanței 109, neținând cont de faptul că ei sunt analizați de specialiști în domeniul lor de activitate, pe niște obiective clare, nu pe obiective politice.

Afacerile cu statul, doar afacerile cu statul, i-au adus lui Iordache statutul de mare „ om de afaceri ” și evident că încearcă să controleze totul, aruncând cu bani în stanga și în dreapta. Dar oamenii nu uită afacerile de notorietate făcute pe vremea când era primar, cu terenurile achiziționate în numele instituției sau în nume propriu pentru a fi revândute către societățile ce au investit în zona Turceni, oamenii și mai ales primarii nu uită celebrul lot Ydail ( atunci când mulți primari au reinventat moda, defilând cu cătușele pe mâini ), falimentul IDP și lista ar putea continua.

” Echipa de vis ” și ” trompetele intelectuale „

 

 

” Trompetele de vis ” ale liderului ALDE Târgu Jiu

 

Zilele trecute, îmi povestea un om politic, cum la o recentă întâlnire a Aldiștilor, Iordache era umbra lui Chițoiu. Ei bine, Iordache împreună cu finul său, primar de Rovinari, înlocuiau actuala conducere a CEO, lăudându-se chiar că în două săptămâni director al acestei unități va fi…cine credeți….Pităroiu – ROIU ( așa cum îl alintau minerii ), secondat pe parte economică de Octavian Graure, exilat în acest moment. „ Echipa de vis ” Iordache, Pităroiu – ROIU și Graure, își frecau mâinile de bucurie, gândindu-se deja la cum vor cheltui miliardele din conturile complexului. Sunt convins că printre prioritățile lor erau și veniturile minerilor, grupa de muncă, condițiile speciale, investiții în utilaje și multe alte lucruri importante pentru colosul energetic. Trompetele lor, mai nou „ jurnalistul” în trecut gropar al CEO, Ion Răuț precum și ” licuriciul ”   Nicu Bunoaica ( secondat îndeaproape de Ioan Feurdean ), această minte sclipitoare de care sigur sindicatele nu se pot lipsi, au pus minte de la minte și au gasit soluțiile salvatoare oferindu-le pe tavă „ echipei de vis ”.

N-au lucrat degeaba, sunt sigur. Ei au avut în gând doar interesele minerilor, ca de obicei. Noroc că-n acest partid ALDE pe numele lui, mai sunt și oameni cerebrali și l-au adus pe Iordache cu picioarele pe pământ unii dintre ei apostrofându-l la modul dur, așa ca să înțeleagă cu ce se mănâncă politica.

Consilierul personal al lui Boza, om de bază pentru Iordache.

Consilierul personal al Directorului Boza, Ion Rușeț, se pare că a revenit la dragostea de acum câțiva ani. Se vorbește în spațiul public că acum câteva săptămâni, la Turceni, împreună cu Ion Iordache, stabileau revenirea la ALDE. Mai mult stabileau și locul de pe lista de la parlamentare pe care Ion Iordache l-a promis omului de încredere al lui Sorin Boza. Interesant este că Ion Rușeț, este consilierul personal al managerului Boza și principalul om de comunicare al companiei.

Și dacă tot suntem la capitolul ” gura lumii „, poate ar fi frumos să ne comunice Ion Rușeț discuția telefonică avută la sfârșitul săptămânii cu vicepreședintele sindicatului Energetica, Paul Constantinescu și de ce domnia sa îndeamnă sindicatele să-l susțină pe ” licuriciul ” Bunoaica în toate demersurile pe care le face.

Bun, acum sunt convins că ei între ei, discută la alt nivel, mi-am dat seama de acest lucru atunci când am citit scrisoarea în limba lui Moliere înaintată de „licurici”. Sunt convins că de azi, limba oficială de comunicare a managerul Boza cu „licuriciul” și consilierii săi este limba lui Moliere și dacă nu o stăpânește bine să pună mâna să o învețe. Pe surse, se vorbește despre Ion Rușeț că este ca și transferat pentru a avea timp să pregătească campania ALDE la alegerile parlamentare din 2020.

Impostorii, mediocrii și submediocrii sunt speranța noastră de viitor în acest județ ?!

Este trist, dacă unul precum Iordache a ajuns să dea lecții de management, dacă unul precum Iordache își permite chiar și la nivel declarativ să schimbe o conducere a unei instituții atunci când nici măcar liderii grei ai partidului nu și-au permis acest lucru, este trist dacă groparii CEO au ajuns în zilele noastre să ne dea lecții de management când ei au dus în groapă această companie, este trist dacă rezolvarea problemelor CEO a ajuns în mâinile “ licuricilor ”.

Ceea ce mi se pare trist însă, este faptul că aceștia își permit cu o nonșalanță ieșită din comun să-și dea cu părerea despre viitorul județului, viitorul nostru, al meu, al tău, al tuturor și niciun politician  să nu ia atitudine la modul tranșant.  Sigur, cum societate civilă nu există,  cum oameni politici adevărați nu există, acești impostori au ajuns să iese din ascunzătorile în care au stat până acum și să ne croiască nouă viitorul….ei care au îngropat tot, ei care au falimentat tot ce le era potrivnic….TRIST!!!

Halal politicieni…!!!

 

Lasa un comentariu

One thought on “ALDE, Iordache și banii Complexului Energetic Oltenia

Comments are closed.