Amenzi de 150.000 de lei pentru șoferi

Polițiștii au aplicat sume de amenzi în trafic și au reținut permise de conducere pe bandă rulantă. În vacanța de Crăciun, oamenii legii au tras pe dreapta sute de mașini. Sancțiunile au ajuns la 150.000 de lei.

În perioada 22-26 decembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au acţionat cu măsuri sporite, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, dar şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi asigurarea fluenţei traficului rutier în zonele aglomerate, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Gorj.

În acțiunile desfășurate au fost implicați zilnic 90 de polițiști de ordine publică și poliție rutieră, fiind aplicate 481 de sancțiuni contravenționale, din care 61 pe linie de ordine și siguranță publică, în cuantum de peste 19.000 de lei și 397 de sancțiuni contravenționale pe linie rutieră, în cuantum de peste 150.000 de lei.

Zeci de permise, reținute

Polițiștii au desfășurat activități specifice de prevenire și combatere a fenomenului infracțional, fiind constatate 62 de infracțiuni, din care 20 contra persoanei, 13 contra patrimoniului, 8 la regimul circulației rutiere și 18 pentru alte genuri de infracțiuni.

De asemenea, polițiștii rutieri au reținut 41 de permise de conducere, din care 16 pentru depășirea limitei de viteză și 5 pentru conducere sub influența alcoolului și au retras șase certificate de înmatriculare.

Acțiunile vor continua pe perioada sărbătorilor de iarnă, pentru prevenirea accidentelor rutiere și conștientizarea tuturor participanților la trafic, mai anunță IPJ Gorj.

Lasa un comentariu