Angajații IDP Gorj, în grevă de două zile

Inspectorii de muncă au dat ultimatul Întreprinderii de Drumuri și Poduri (IDP) Gorj. Trebuie să plătească salariile angajaților până cel târziu la data de 30 aprilie. Controlul făcut de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj la firma Consiliului Județean Gorj vine după ce 20 de angajați refuză, de două zile, să mai intre la muncă pentru că nu au primit salariile de trei luni.

Oamenii lucrează la consolidarea podului peste Jiu la Turcinești. Ei nu mai vor să muncească pentru că nu și-au mai luat salariile de aproape trei luni. Marți, oamenii au mers pe jos la Prefectură, însă șefii Consiliului Județean nu le-au oferit nici măcar promisiuni. I-au chemat în birou, însă angajații au plecat la fel cum au venit. Fără nicio soluție. În ciuda problemelor și grevelor repetate de la IDP, nu s-a luat nicio măsură, iar Consiliul Județean Gorj refuză să comenteze situația gravă în care se află societatea pe care o are în subordine. Muncitorii au cerut măcar o parte din bani înainte de Paște, însă directorul firmei le-a spus că îi este imposibil și acest lucru.

Ultimatum de la ITM

După ce au văzut la televizor protestul celor de la IDP, inspectorii de muncă au mers în control la firmă. „În urma mediatizării protestului spontan declanşat de către o parte dintre angajaţii Intreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj S.A., pe baza nemulţumirii provocate de neacordarea salariilor în ultimele luni, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a întreprins un control la sediul societăţii pentru a verifica aspectele sesizate public. Controlul a fost definitivat în această dimineaţă, după ce reprezentanţii IDP GORJ S.A. s-au prezentat la sediul inspectoratului de muncă pentru lămuriri suplimentare. Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Relaţii de Muncă au dispus ca şi măsură, în acest caz, plata salariilor restante. IDP GORJ S.A. trebuie să îndeplinească măsura dispusă până cel târziu în data de 30.04.2018”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ITM Gorj.

Nerespectarea termenului poate atrage din partea ITM Gorj aplicarea de sancţiuni pentru neîndeplinirea măsurii stabilite în urma controlului”, a precizat George Octavian Romanescu, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Lasa un comentariu