Aproape patru mii de angajați muncesc la CEO pe salariul minim pe economie

Aproximativ 4.000 de mineri și energeticieni muncesc pe salariul minim pe economie. Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) a transmis că salariile lor au crescut, de la 1 ianuarie, odată cu majorarea salariului minim pe economie, la nivel național.

În cadrul producătorului de energie, 3.800 de angajați sunt plățiți cu cel mai mic salariu. „Începand cu data de 01 ianuarie 2018, pentru respectarea prevederilor HG nr.846/2017 prin care salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata s-a stabilit la valoarea de 1900 lei lunar, la care se adauga sporurile cu caracter permanent si nepermanent, precum si o compensatie financiara, CE Oltenia a majorat salariile de baza brute pentru un numar de cca 3800 de angajati”, a transmis compania printr-un comunicat de presă.

În această perioadă, se negociază noul Contract Colectiv de Muncă. Sindicaliștii și administrația CEO sunt în negocieri pentru salarii mai mari. Liderii sindicatelor susțin că lefurile oamenilor din cariere și termocentrale nu au mai crescut de șapte sau chiar opt ani. De la 1 aprilie, creșterea ar putea fi ușoară. Doar 130 de lei ar putea primi în plus minerii ținând cont de bugetul pe care îl are la dispoziție compania energetică.

Lasa un comentariu