Asistaţii social vor fi obligaţi să muncească

Asistaţii social ar putea fi obligaţi să muncească în folosul comunităţii pentru a primi în continuare ajutorul de la stat

 În prezent, în România există aproximativ 7 milioane de oameni care primesc ajutor de la stat şi au statut de asistaţi social. În ultimii ani, românii au primit exemple nenumărate cu asistaţi social care au refuzat să muncească, chiar dacă erau apţi de muncă, mulţumindu-se doar cu banii primiţi de la stat.

Astfel, mai mulţi parlamentari au întocmit un proiect de lege prin care asistaţii social vor fi obligaţi să muncească, la solicitarea primarului. În plus, aceştia vor fi nevoiţi să achite taxe şi impozite pentru bunurile pe care le deţin, lucru care nu se întâmplă în prezent. Legea prevede pierderea ajutorului în cazul în care asistatul refuză de 3 ori un serviciu sau să facă munca în folosul comunităţi. În unele cazuri, aceştia fac rost de adeverinţe medicale care-i scutesc de efort. Iniţiativa legislativă care aparţine unor parlamentari ALDE şi PMP mai prevede că asistaţii social care refuză să muncească în folosul comunităţii vor pierde ajutorul primit de la stat pe o perioadă de 6 luni.  Iniţiatorii proiectului spun că în acest moment legea actuală nu face decât să-i stimuleze pe cei care primesc ajutor social să nu lucreze. Proiectul de lege a trecut marți de Senat.

Lasa un comentariu