Băncile nu se grăbesc să arunce cu banii. Din toate cererile analizate, 94% au fost respinse și doar 6% au fost aprobate.

La aproape trei săptămâni de la lansare, IMM-urile au cerut finanțări de 74 miliarde de lei, în timp ce statul garantează doar 15 miliarde de lei.

“IMM Invest pentru garanții bancare de 15 miliarde de lei a fost suprasubscrisă de cinci ori”, titrează Ziarul Financiar.

„În acest moment avem aprobate de tot, atât de noi, cât şi de bancă 11 firme cu volum de finanţare de 7.380.000 de lei. Mai sunt 17, cu volum de finanţare în valoare de 21.250.000, care sunt încărcate de către bănci, dar nu au fost exportate în aplicaţia noastră. Au fost respinse de bănci 182 de cereri de finanţare trimise de IMM-uri“, a spus Dumitru Nancu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), pentru ZF.

IMM-urile au cerut finanţare de 73,9 mld. lei, dintre care 21,9 mld. lei pentru capital de lucru şi 52 mld. lei pentru investiţii, după cum spune Dumitru Nancu.

Lasa un comentariu