C.E.Oltenia sau prăbușirea unui colos energetic, important al României! Modelul este simplu, lângă noi, C.E.H. se numește el!

Zbucium mare în aceste zile în cadrul companiei energetice C.E.Oltenia. Noua organigramă a dat bătăi de cap minerilor, energeticienilor, politicienilor. Specialiștilor în energie, NU. Pentru că ei știu că acesta este traseul spre prăbușirea acestui colos energetic și privesc neputincioși.

Înlocuirea directorilor din minerit și energie a început. Stingher, dar a început! Tot mai multe voci răzbat și acuză în stanga și în dreapta că aceste schimbări sunt politice.

Așa și?

Nu este noul trend? De ce se agită oamenii? Avem un întreg Consiliu de Supraveghere numit politic. Spuneam eu că declarațiile liderului PNL de la Gorj se contrazic. Iubim 109, dar parcă tot mai bine-i pe varianta politică, adică pe centură.

Și dacă niciun membru din CS-ul de astăzi nu este numit pe 109, de Directorat, ce să mai zicem. În afară de Bălășoiu, restul sunt….ați ghicit, politic.

Unde sunt liderii de sindicat care-și doreau specialiști, unde sunt minerii și energeticienii de altă dată? Reduși la tăcere!!

Ca treaba să fie completă am văzut că cei de la Bankwatch au sesizat Garda de Mediu, care a efectuat un control la cariera Roșiuța. Păi cine să vă apere? Râșii care vă conduc azi? Râșii care vă vor conduce mâine?

Da, râșii, pentru că ei sunt stabiliți sâmbăta, la întâlnirile de la Severin și trebuie să “percuteze” bine. Doar Virgil știe joaca, poate mai bine decât Dănuț al nostru.

În fine, tot pe varianta Severin avem și compania câștigătoare a celebrului „Plan de Restructurare”. Un fâsss…un loby de aproape 1 milion de euro. Un plan care nu va putea fi realizat, fizic nu va putea fi implementat. Poate ne spune Lăcrămioara, cam cât timp durează construcția unei centrale pe gaz. Are experiența centralei de la Brazi. În fine, așteptăm planul de restructurare nerăbdători…..

Și de final, de ce plânge PSD-ul? Nu ei au adus în Directorat actualul Președinte al acestuia? Ei, lasă…..cel mai ciudă îmi este că „săracul” Ion Rușet, pierde cu brio pseudonimul de care se bucura cu ceva timp în urmă.

Cum cine l-a detronat?

Cel pe care PSD-ul l-a adus în C.E.Oltenia, ca mare specialist în energie…. , în Directoratul C.E.Oltenia…

Complexul Energetic Oltenia, un subiect pentru politicieni, un subiect pentru presă, dar o companie cu o responsabilitate socială imensă în spate.

Dincolo de aceste lucruri scrise cu sarcasm și poate și cu ceva umor, vom asista și vom avea parte de adevărate drame sociale. Cine și le va asuma? Virgil Popescu, Dan Vîlceanu, Dumitru Mărculescu, Daniel Burlan, Mihai Weber, Cosmin Popescu? Cine?

Revenim pe acest subiect, cu analize și date concrete. Se merită să luptăm pentru ca acestă companie să  trăiască!

Lasa un comentariu