Gorjul între mizerie, impostură și minciună!

Nu am mai scris de câteva luni bune, așteptând și observând mișcările și mutările din mediul politic și administrativ al județului nostru.

Ce constatați la o primă  privire sau la o privire de ansamblu?

Ei bine, observăm că metehnele sunt împământenite și cu siguranță clasa politică nu se poate debarasa de ele. Nu acum!

Într-un tur de forță, au fost decapitări “ale foștilor” și aduși “ai lor”, chiar dacă unii dintre ei nu au nici aptitudini, nici pregătire, nici calități pentru a conduce ceea ce partidul le-a făcut cadou. Într-o intervenție telefonică la una din emisiunile pe care le moderez, președintele PNL Gorj, spunea că între numiri politice și ordonanța 109, preferă a doua variantă. O preferă doar din vorbe, căci faptele ne demonstrează altceva. Și nu mă apuc să exemplific pentru că mi-ar trebui mult timp, dar vom lua “la bucată” fiecare mișcare și mutare din această perioadă.

Despre marele PSD, nu prea am ce spune. Multă minciună, începând de la vârf și o bătaie teribilă în mediul online de a arăta cu degetul. Despre proiecte SMART, adică despre lucruri adevărate…poate vom putea vorbi atunci când actuala clasă politică va fi schimbată cu una competentă.

A, să nu uit. Despre PSD, interesantă a fost declarația lui Adrian Tudor, proaspătul demisionar al partidului:

PSD la Târgu Jiu, cel puțin, este o ambarcațiune care ia apă. Și se încearcă menținerea ei pe linia de plutire și aruncă din barca ce este balast. Deocamdată, cred că au aruncat doar litera S din PSD, ceea ce înseamnă speranța, seriozitate, solidaritate. Și aruncând litera S din PSD, au reușit liderii organizației județene să lase din PSD doar PD’‘.

Cam acesta este PSD-ul Gorjean!!

Țin totuși să precizez că, Gorjul este în moarte clinică. Mă întreb și mă gândesc, dacă oamenii politici și-au dat seama de acest lucru?

  • Infrastructură, zero. Câteva cârpeli pe-aici, pe-acolo dar reliefate „ca mari realizări”.
  • Mediul de afaceri, inexistent, cu excepția câtorva firme ancorate la banii instituțiilor statului și susținătoare de “campanii electorale”.
  • Turism, inexistent. Ca județ, murim de foame cu opere inestimabile în curtea noastră. Asta înseamnă să fi prost ca politician, ca administrator, ca orice vreți d-voastră.

A mai rămas marea companie din energie, C.E.Oltenia.

Despre ea, o să tot vorbim, pentru că aștept cu nerăbdare marele “plan de restructurare” deoarece și despre acesta, “gurile rele”, spun că se cheltuie aproximativ 1 ( un ) milion de euro pentru lobby. Dar sigur, avem timp și să nu ne grăbim să ne jucăm cu cuvintele, să așteptăm “planul de restructurare”, să așteptăm faptele care să contrazică aceste zvonuri. Desigur, conducerea companiei trebuie să fie atentă, căci în România, lobby = trafic de influență.

Cam atât pentru moment. Important este și probabil că va conta cel mai mult, rolul nostru, al cetățeanului, al minerului, al energeticianului, în a accepta sau nu, promisiunile mincinoase ale politicienilor vremelnici.

Trebuie să întrebăm, să ne documentăm, să acționăm!

Suntem un județ bogat în resurse, dar slab în oamenii care ne reprezintă și ne conduc. Interesele lor, nu coincid cu interesele cetățeanului.

Ce putem face să schimbăm acest lucru?

Pai simplu, vom vorbi despre toate aceste lucruri, că tot se apropie campania electorală și vom încerca să analizăm “la bucată” și “pe grup”, care sunt interesele, ale cui și cine pune mecanismele în mișcare.

Vă doresc să aveți grijă de sănătatea voastră și atenție mare la măsurile importante pe care trebuie să le luați, pentru a vă feri de temutul COVID-19!

Lasa un comentariu

One thought on “Gorjul între mizerie, impostură și minciună!

Comments are closed.